Scuola Italiana Pizzaioli može se pohvaliti s dva certifikata koja je čine školom za profesionalne kuhare pizze bez premca u Europi: Certifikatom sustava upravljanja kvalitetom i Certificiranim putem obuke .
Certifikacija sustava upravljanja kvalitetom
Ova certifikacija potvrđuje da su svi procesi i postupci koji prate studenta od upisa do završetka tečaja organizirani i upravljani prema certificiranim kriterijima kvalitete. To je bitan alat za tvrtku koja cijeni kvalitetu, pouzdanost i rigoroznu metodologiju.
Certificirani put obuke
Ova certifikacija jamči napredni put obuke s karakteristikama definiranim za majstore instruktore Talijanske škole za pizzu.
Definirane i certificirane karakteristike su:
- odabir učitelja
- odabir sudionika
- metode ispita tečaja
- minimalni broj sati
- multidisciplinarni tehnički odbor
Razlog za ovaj znanstveno rigorozan i visokoprofesionalan program je osigurati prisutnost visokokvalificiranih i ažurnih nastavnika na obrađenim temama. Ove nastavnike ocjenjuje i tijekom procesa odabira i tijekom izvođenja tečaja Multidisciplinarni tehnički odbor sastavljen od odabranih stručnjaka. Ovaj Odbor je stalno informiran i pažljiv prema metodama izvođenja obuke te neprestano traži nove teme za daljnje proučavanje kako bi budućim studentima ponudio izvrstan program obuke. Specificiranjem karakteristika puta osposobljavanja za glavnog instruktora, također se nastoji razlikovati od drugih privatnih škola koje usvajaju, ponekad i zloupotrebljavaju, istu definiciju.
Program certificirane obuke osmišljen je kao jamstvo kvalitete obrazovanja, pouzdanosti i profesionalnosti.