GOURMET PIZZA

Stranica: Asti rebarca
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Već nešto više od desetljeća, gurmanska pizza nije postala samo tržišni trend, već i predstavlja izazovan spoj kuhinje i pizzerije; dva svijeta koja su slična, ali ponekad i udaljena u smislu tehnike, upravljanja i, donekle, medijskog uspjeha. Ideja spajanja pizze s visokom kuhinjom omogućila je stvaranje novog stila ili je jednostavno preusmjerila pozornost na kvalitetu tijesta i, prije svega, kvalitetu sirovina, svježih ili kuhanih, koje se koriste u pizzerijama.
Tečaj će istražiti dubinsku studiju gurmanskog fenomena, počevši s tijestima napravljenim od najsuvremenijih brašna za stilove pizze koji se odlikuju visokokvalitetnim sastojcima. Nakon toga slijedi fokus na izbor sirovina: svježih, sezonskih ili konzerviranih, zajedno s njihovim odgovarajućim kombinacijama. Kuharsko iskustvo vodit će nekoliko kuhara koji će pripremiti razne recepte koji će vam pomoći da naučite tehnike kuhanja i konzerviranja za repliciranje vlastitih gurmanskih pizza.

Tečaj Gurmanska pizza namijenjen je profesionalnoj publici zainteresiranoj za istraživanje kulinarskog i pizzerijskog svijeta te eksperimentiranje s novim kombinacijama okusa kroz stilove pizze prilagođene visokokvalitetnim sastojcima ili pripremama.

Što ćete naučiti

Dubinsko poznavanje i priprema različitih vrsta tijesta, stilova pizze, tehnika proizvodnje i visokokvalitetnih sastojaka, kao i fokus na pripreme koje kombiniraju svijet cateringa i pizze.

Trajanje

Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.

Od 9.00 do 17.30

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

10 sati

  • Oprema i sitni dijelovi potrebni za izradu gurmanske pizze
  • Pšenica: evolucija mljevenja. Nova granica brašna sljedeće generacije.
  • Sastav brašna
  • Kuhanje pizze u odnosu na proizvod koji želite dobiti
  • Upravljanje sirovinama i izrada recepta: izbor i evaluacija sezonalnosti, kuhanje ili mariniranje, valorizacija ravnoteže kontrasta
  • Vrijednost sirovina. Pravi pristup održivosti, lokalnosti i sezonalnosti svježih proizvoda.
  • Fotografija hrane: Detaljan pregled fotografskih tehnika za predstavljanje vaših proizvoda na webu i društvenim mrežama.

Praksa

30 sati

  • Izrada suvremene pizze s direktnim i indirektnim tijestom
  • Priprema tijesta indirektnom metodom za tavu
  • Pravljenje indirektnog tijesta za pizzu u pala
  • Korištenje brašna najnovije generacije
  • Upravljanje dizanjem i zrenjem tijesta, kako na sobnoj temperaturi, tako i na kontroliranim temperaturama
  • Razvoj tradicionalnih i inovativnih recepata uz podršku kuhara
  • Verifikacijski test s praktičnim ispitom

Rezerviraj sada

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan