Postati kuhar pizze omogućuje vam pridruživanje vrlo traženoj profesionalnoj kategoriji. Profesionalni kuhar pizze Razina 1 Cilj tečaja je prenijeti osnovna teorijska i praktična znanja potrebna za savršenu izradu klasične okrugle pizze. Kombinacija sati posvećenih učenju i usavršavanju praktičnih vještina s teorijskim vježbama bit će ključna za iskorištavanje rezultata vašeg rada. Tečaj je prikladan za one bez iskustva u tom području ili za one koji žele steći teorijsko i praktično znanje i metode za poboljšanje svojih postojećih proizvoda.

PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
Cijena:
Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.
Što ćete naučiti
Sposobnost odabira pravog brašna za vrstu tijesta koju želite napraviti i srodne tehnike za pripremu, zrenje, razvaljivanje, premazivanje i pečenje klasične okrugle pizze.
Trajanje
Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.
Od 9.00 do 17.30
Jezik
talijanski
Program tečaja
Teorija
10 sati
- Glavne žitarice i njihove razlike: pšenica i njezina genetika
- Brašno: kemijska/fizička svojstva
- Voda i analitički parametri: izračun temperature i njeno upravljanje u tijestu
- Djelovanje kvasca: komercijalni kvasci, karakteristike i funkcije
- Ugljikohidrati i poboljšivači
- Sol i ulje: njihova važnost
- Oprema: radni alati, mikseri, pećnice i hladnjaci
- Vrste peći: električne, plinske i na drva i kako rade
Praksa
30 sati
- Priprema tijesta za klasičnu pizzu
- Upravljanje direktnim, poludirektnim i indirektnim tijestom
- Dijeljenje i oblikovanje kruha
- Rukovanje i razvaljivanje tijesta
- Upravljanje tijestom u hladnjaku
- Vrijednost sastojaka
- Vježbajte crtanje s različitim tehnikama
- Upravljanje pećnicom i kuhanje na različitim temperaturama i analiza rezultata
- Teorijski i praktični ispit
Rezerviraj sada
Cijena:Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.