PROFESIONALNI PIZZA KUHAR ZA NAPULJSKU PIZZU I PRŽENJE

Stranica: Sjedište Sjedinjenih Američkih Država - Miami
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Postati kuhar pizze omogućuje vam pridruživanje vrlo traženoj profesionalnoj kategoriji. Profesionalni kuhar pizza – napuljska pizza i prženje Cilj tečaja je prenijeti teorijsko i praktično znanje potrebno za pripremu savršene napuljske pizze. Kombinacija sati posvećenih učenju i usavršavanju praktičnih vještina s teorijskim vježbama bit će ključna za učenje svih tajni tradicionalne napuljske pizze i prženja. Tečaj je prikladan za one koji su već pohađali Profesionalni kuhar pizze 1. razine ili oni koji žele steći teorijske i praktične metode i znanja za poboljšanje proizvoda koji već proizvode.

Tečaj je namijenjen Oni koji žele proći program obuke za učenje tehnika proizvodnje, upravljanja tijestom, razvlačenja tijesta na napuljski način i tradicionalnih metoda kuhanja. Profesionalci u umjetnosti pečenja, vlasnici restorana koji žele produbiti svoja znanja, vještine i vještine potrebne za najbolju proizvodnju napuljske pizze i tradicionalne pržene hrane.

Što ćete naučiti

Istražit ćemo tajne najlegendarnije pizze na svijetu, vodeći vas kroz proučavanje Pizze Napoletana STG (Napuljska STG pizza), proizvedene u strogom skladu sa specifikacijama Europske unije za zajamčene tradicionalne specijalitete. Zatim ćemo istražiti nove trendove koji su doveli do evolucije u tijestu, metodama kuhanja i receptima. Cilj tečaja je pružiti naprednu profesionalnu obuku kuharima pizza o tehnikama proizvodnje i obrade napuljskog tijesta za pizzu, tradicionalnim tehnikama prženja i, uz vodstvo kuhara, otkrivanju kombinacija koje će pizzu učiniti izvanrednim jelom.

Trajanje

Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.

Od 9.00 do 17.30

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

10 sati

  • Povijesne bilješke o pizzi
  • Napomena o žitaricama sa i bez glutena
  • Detaljan pogled na meku i durum pšenicu: razlike, karakteristike, čimbenici koji određuju kvalitetu i upotreba u pizzerijama.
  • Sastav zrna pšenice
  • Faze obrade u mlinu
  • Sastav brašna s opisom njegovih sastavnih elemenata
  • Laboratorijska oprema za određivanje kvalitete brašna
  • Važnost elemenata koji čine tijesto i redoslijed umetanja
  • Procesi dizanja i zrenja tijesta: razlike
  • Maillardova reakcija i probava hrane
  • Metode gnječenja s receptima
  • Osnovna radna oprema
  • Komercijalni mikseri i njihove razlike
  • Drvene, električne, tunelske i plinske peći: razlike u načinu korištenja
  • Specifikacije za STG napuljsku pizzu: sastojci, specifična metoda proizvodnje i obrada
  • Pečenje pizze (temperatura pećnice i biokemijski fenomeni)

Praksa

30 sati

  • Ručno miješenje tijesta uz pomoć miksera, umetanje sastojaka pravilnim redoslijedom
  • Izrada napuljskog STG tijesta
  • Izrada napuljskog tijesta direktno u rasutom stanju
  • Izrada indirektnog tijesta za suvremenu pizzu
  • Kontrola i upravljanje temperaturom tijesta
  • Oblikovanje kruha (rezanje)
  • Upravljanje kvascem i zrenjem i na sobnoj i na kontroliranoj temperaturi
  • Tehnike razvlačenja tjestenine i kalibracija začina
  • Tehnike proizvodnje i kuhanja nekih tipičnih napuljskih jela za prženje
  • Priprema tijesta s kombinacijama tipičnih sastojaka uz pomoć kuhara
  • Izrada tradicionalnog napuljskog jelovnika pržene hrane
  • Upravljanje peći na drva i električnom peći, kuhanje na različitim temperaturama i analiza rezultata
  • Verifikacijski test s praktičnim ispitom

Rezerviraj sada

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan