Svijet prefermenata je prilično širok, kao i njihova upotreba. To je predsmjesa za tijesto napravljena satima prije konačnog tijesta. Tijekom ove faze dolazi do značajne mliječne fermentacije, koja proizvodi kiseline koje daju okus konačnom proizvodu. Među najčešće korištenim prefermentima je biga, čija će se metodologija detaljno istražiti tijekom tečaja. Nastojat ćemo razumjeti i prepoznati njezino pravilno sazrijevanje, rješavajući sva pitanja vezana uz vrijeme i temperaturu mijesenja, rješavajući eventualnu višak kiselosti i razumijevajući njezino pravilno upravljanje. Objasnit će se vrste brašna i ispravne metode obrade za izradu kruha, pizze u pala tijestu i focaccie korištenjem prefermenata.
Tečaj je namijenjen Svatko tko želi naučiti više o svijetu prefermenta i kako ih koristiti. Profesionalci koji žele dublje proniknuti u teoriju i praksu potrebnu za stvaranje startera uravnotežene kiselosti koji se mogu koristiti i na sobnoj temperaturi i u hladnjaku.