SPECIJALIZACIJA ZA SVJEŽU TJESTENINU

Stranica: Aosta
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Svježa tjestenina jedan je od najautentičnijih simbola talijanske kulinarske tradicije, baštine ukorijenjene u stoljećima povijesti i zanatskom znanju.

Tečaj specijalizacije za svježu tjesteninu namijenjen je profesionalcima i amaterima koji žele proširiti svoje tehničke vještine i obogatiti svoje kulinarsko znanje. Kroz sveobuhvatan program obuke, polaznici će naučiti tradicionalne i inovativne tehnike proizvodnje, pravilnu upotrebu sastojaka i tajne stvaranja izvrsnih zanatskih proizvoda.

Jedinstvena prilika za one koji se žele istaknuti u industriji, promovirajući umjetnost sinonim za kvalitetu, tradiciju i talijansku kreativnost.

Cilj tečaja je naučiti glavne tehnike proizvodnje različitih oblika i vrsta svježe tjestenine, uključujući punjenu tjesteninu.

Polaznici će naučiti kako napraviti tijesto, razvaljati tjesteninu i pravilno je kuhati. Program također uključuje napredne vještine za izradu punjene tjestenine kao što su cappelletti, agnolottiji, ravioli i tortelini, s posebnim naglaskom na tehnike prilagođavanja recepata na temelju nutritivnih potreba i estetike.

Za koga je to?

Tečaj je namijenjen mladim kuharima, ljubiteljima kuhanja i profesionalnim kuharima koji žele steći vještine u izradi svježe tjestenine, kako na amaterskoj tako i na profesionalnoj razini.

Za ugostitelje koji žele proširiti svoj jelovnik ponudom novih jela temeljenih na
svježe tjestenine, čime se izdvaja od konkurencije po kvaliteti i originalnosti.

Trajanje

Ukupno 16 sati, podijeljeno u 2 dana: 2 sata teorijske nastave i 14 sati praktične obuke.

Što ćete dobiti

  • Studentski komplet:
    • Priručnik za nastavu
    • majica
    • Kapa
    • Pregača
    • Torba
    • Bilježnica
  • Potvrda o sudjelovanju.

Program tečaja

Teorija

2 sata

  • Kratak pregled svježe tjestenine u talijanskoj tradiciji • Povijest i regionalne tradicije
  • Razlike između brašna i njihova upotreba
  • Usredotočite se na opremu potrebnu za proizvodnju
  • Osnovne tehnike gnječenja
  • Odabir sastojaka za nadjeve

Praksa

14 sati

  • Pravljenje osnovnog tijesta sa ili bez jaja
  • Praktični savjeti o hidrataciji, teksturama i odmoru
  • Ručne i strojno potpomognute tehnike valjanja tijesta
  • Oblici tjestenine bez punjenja: tagliatelle, pappardelle, fettuccine itd.
  • Pravljenje njoka
  • Upravljanje tjesteninom nakon rezanja
  • Priprema tijesta za punjenu tjesteninu
  • Izrada klasičnih nadjeva: ricotta i špinat, meso, sirevi
  • Tehnike zatvaranja i oblici: ravioli, tortellini, cappelletti i agnolotti
  • Ravnoteža i očuvanje
  • Izrada palačinki
  • Kuhanje i proizvodnja začina
  • Degustacija i ocjenjivanje proizvedenih proizvoda

Instruktori i učitelji

Roberto De Santis

Rezerviraj sada

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan