VELIKO KVASNO TIJESTO I MALO PECIVO

Stranica: Padova (Curtarolo)
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Svijet velikih kvasnih proizvoda sve se više približava pizzerijama koje trebaju proširiti svoju bazu kupaca novim proizvodima uz svoju tradicionalnu pizzu.

U ovom tečaju obradit ćemo teoriju i praksu potrebnu za pripremu kultnih kvasnih proizvoda poput panettonea, colombe i slatke focaccie. Objasnit ćemo tehnike mijesenja i pečenja potrebne za stvaranje laganog i ukusnog kvasnog proizvoda za pizzerije koristeći različite vrste brašna, što vam omogućuje da svojim kupcima ponudite visokokvalitetan, personaliziran i ekskluzivan proizvod.

Dio tečaja usredotočit će se na male slastičarske proizvode, uključujući izradu nekih idealnih proizvoda za vašu pizzeriju, kao što su keksi, torte od prhkog tijesta, biskvit i kolač od šljiva. To će vam omogućiti da proširite svoj jelovnik domaćim proizvodima. To će unaprijediti vaš objekt upotpunjavanjem vaše kulinarske ponude i potpunim korištenjem dostupne opreme bez dodatnih ulaganja.

Tečaj je namijenjen profesionalcima i vlasnicima pizzerija i restorana koji žele dublje proučiti teoriju i praksu potrebnu za izradu panettonea, colombe i slatke focaccie u svojoj pizzeriji te steći vještine u svijetu malih slastica poput keksa, prhkog tijesta, biskvita i kolača od šljiva.

Što ćete naučiti

Dubinsko znanje i stručnost u različitim vrstama tijesta, tehnikama proizvodnje i visokokvalitetnim sirovinama potrebnim za izradu tradicionalnih kvasnih proizvoda, kao i fokus na male peciva koja nadopunjuju kulinarsku ponudu restorana.

Trajanje

16 sati podijeljeno u 2 dana: 2 sata teorijske nastave i 14 sati praktične nastave.

Od 9.00 do 17.00

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

2 sata

  • Žitarice, brašno: organoleptička svojstva, proteini, gluten, škrob, enzimi
  • Kvasac: morfologija, metabolizam u odsutnosti i prisutnosti kisika, proizvodnja, njegova uloga u tijestu, djelovanje kvasca u odnosu na temperaturu, krivulja dizanja tijesta i različite vrste kvasca
  • Najprikladnija brašna za pripremu velikih kvasnih proizvoda u pizzerijama
  • Mješavine ili poluproizvodi: što su i kako pojednostavljuju izradu tijesta
  • Uloga kvasca u tijestu. Različite vrste komercijalnih kvasaca, njihove karakteristike i njihova upotreba.
  • Opis opreme i malih dijelova potrebnih za izradu panettonea
  • Opis biga preferencije

Praksa

14 sati

  • Izrada tijesta za panettone s različitim vrstama brašna i mješavina
  • Rad sa suhim starterom za kiselo tijesto
  • Dizanje, oblikovanje i pečenje u raznim oblicima
  • Kalibracija pećnice za kuhanje
  • Tijesto za panettone s bigom
  • Tijesto za panettone s kiselim tijestom
  • Kuhanje različitih vrsta proizvoda u električnoj pećnici
  • Proizvodnja i upravljanje keksima s različitim vrstama brašna
  • Izrada prhkog tijesta za punjene suhe proizvode
  • Izrada biskvita za proizvodnju kolača u raznim oblicima
  • Proizvodnja kolača od šljiva u različitim veličinama

Rezerviraj sada

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan