VISOKO OBRAZOVANJE RAZINA 3

Stranica: Padova (Curtarolo)
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena: 2.000,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Tijesta s alternativnim brašnom, looplish u pizzeriji, pecivo napravljeno s opremom za pizzeriju. Fokus na pizzu i koktele.

 

Tržište restorana, a posebno svijet pizze, sve više zahtijeva profesionalce koji se stalno razvijaju i sposobni su stvarati tradicionalne ili inovativne proizvode koji mogu konkurirati novim trendovima.

Napredni tečaj 3. stupnja Cilj tečaja je prenijeti ključna teorijska i praktična znanja za sve izazovnije i zahtjevnije tržište. Program uključuje sate posvećene učenju i usavršavanju praktičnih vještina u teorijskim sesijama, bitnih za stjecanje prave svijesti i znanje o tome kako ubrati plodove vlastitog rada. Tečaj će omogućiti studentima da steknu vještine u alternativnim brašnima, korištenju poolish prefermenta i pripremi malih peciva koristeći opremu dostupnu u pizzeriji. Također će se detaljno istražiti tema koktela u pizzeriji: odabir pravih sastojaka, tehnike miješanja i kombiniranje kako biste poboljšali svoju ponudu.

Tečaj je prikladan za one koji su pohađali program napredne obuke 1. ili 2. stupnja ili oni koji već imaju iskustva u tom području i žele steći nova teorijska i praktična znanja kako bi nadopunili svoje stručno osposobljavanje. Također je prikladno za one koji žele usvojiti nove tehnike ili modele upravljanja kako bi bolje organizirali svoje poslovanje ili diverzificirali svoju gastronomsku ponudu.

Što ćete naučiti

Dubinsko znanje i obuka o različitim vrstama tijesta, stilovima pizze i tehnikama proizvodnje za stvaranje slastičarskih proizvoda u pizzerijama ključni su za vrhunski ugostiteljski posao.

Trajanje

Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.

Od 9.00 do 17.30

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

10 sati

  • Vrijednost alternativnih brašna u tijestu za pizzu
  • Poolish preferment u pizzerijama: karakteristike, ispravno vrijeme dizanja, postoci korištenja u tijestu i rukovanje na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku
  • Kombiniranje pizze i koktela: alternativni prijedlozi za rast vašeg poslovanja.
  • Teorijski uvod u tehnike slastičarstva za savršen uspjeh recepata i učinkovito upravljanje slastičarnicom. Recepti za pizzerije koje je lako napraviti.
  • Edukativni obilazak procesa mljevenja u mlinu Agugiaro & Figna

Praksa

30 sati

  • Izrada direktnih i indirektnih tijesta s alternativnim brašnom: mljeveno na kamenu, sojino, brašno od starih žitarica, griz od durum pšenice, drobljena pšenica, konoplja, žitarice s rustikalnom jezgrom i s morskom vodom ili vodom s okusom
  • Priprema tijesta za pizzu s preferiranjem u bazenu na sobnoj temperaturi i u hladnjaku
  • Proizvodnja slastičarskih proizvoda pogodnih za pizzerije
  • Upotreba inovativnih brašna najnovije generacije
  • Kontrola i upravljanje temperaturama tijesta, dizanja i zrenja, kako na sobnoj temperaturi, tako i na kontroliranim temperaturama
  • Tehnike razvlačenja tjestenine i kalibracija začina
  • Upravljanje pećnicom za različite vrste pripremljenih pizza
  • Upravljanje pećnicom i kuhanje na različitim temperaturama i analiza rezultata
  • Upravljanje linijom usluga

Instruktori i učitelji

Luca GaccioneDirettore didattico

Rezerviraj sada

Cijena: 2.000,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.