Skip to main content

Josip Lucija

Glavni instruktor s certificiranim tečajem obuke, ured u Lecceu
Giuseppe Lucia započeo je svoju profesionalnu karijeru 1986. godine radeći u obiteljskoj slastičarnici. Od 1987. godine počeo je stjecati iskustvo u sektoru restorana i pizzerija, a istovremeno je pohađao razne tečajeve pečenja i pizze.

Osnivač Međunarodne škole za ugostiteljstvo 2010. godine. U travnju 2003. godine, zajedno s još osam kolega, osnovao je "Associazione Pizzaioli Salentini", prvu u Apuliji s ciljem osposobljavanja, informiranja i stvaranja radnih i nabavnih skupina za sponzoriranje aktivnosti u regiji Apulija. To je udruga s najvećim brojem pizzarica na svijetu i jedina koja je osvojila nagradu "Fair Play" na Svjetskom prvenstvu u pizzi. Osnivač je akrobatskog tima Salento, koji je dobio prestižne nacionalne i međunarodne nagrade.

Vodi pizzeriju Zio Giglio u Lecceu od 1998. godine. Od 2021. godine je glavni instruktor s certificiranim programom obuke Talijanske škole za pizza-majstore.

Stručna priznanja

  • Kapetan i trener akrobatskog tima Salento
  • Osnivač trofeja MSC Pizza Pizzaioli
  • Tvorac međunarodnog trofeja 2 Mari
  • Tvorac najboljeg svjetskog prvaka u pizzi

Profesionalna iskustva

  • 1986. – 1989. Slastičar – Slastičarnica Danny, Lecce
  • 1990. – 1998. Različita iskustva kao kuhar pizze i pizza chef
  • 1998. do danas Vlasnik pizzerije “Zio Giglio” – Lecce
  • 2001. – 2006. Predavač tečaja pizzeria u Confartigianato Lecce
  • 2021. do danas – glavni instruktor za školu talijanskih pizza majstora

Nadolazeći tečajevi

preloader