Skip to main content

Michael Croccia

Kontakt osoba za tečajeve u Cava de' Tirreni, Salerno
Bio je još vrlo mlad kada je započeo svoju karijeru kao pripravnik pizze tijekom ljetnih sezona na obali Kampanije, ali nakon samo nekoliko godina postao je vlasnik vlastite pizzerije "La Pietra Azzurra" u Caselle in Pittari, u pokrajini Salerno, malom gradiću u Cilentu, bogatom poviješću i gastronomskom i vinskom tradicijom. Njegova je filozofija spojiti strast prema pizzi s ljubavlju prema zemlji i okolici. Strastven prema prirodi, Michele obrađuje sezonski povrtnjak, koristeći njegove proizvode za preljeve svojih pizza i drugih jela u restoranu. Zato je poznat kao Farmer Pizzaiolo (Pizza majstor), jer osim što se svakodnevno posvećuje izradi tijesta za svoj restoran, učenju i podučavanju, brine se i o svojoj zemlji kako bi osigurao izvrstan proizvod. Nakon što je sudjelovao u nekoliko specijalističkih tečajeva, 2008. godine postao je glavni instruktor u Talijanskoj školi za pizza majstore, a u svibnju 2014. pohađao je tečaj za glavnog instruktora PFC-a. Od 2011. godine posjeduje Ismecert certifikat za izradu STG napuljske pizze u svojoj pizzeriji "Pietra Azzurra".

Stručna priznanja

  • 2009. 2. mjesto Napuljska pizza STG, Svjetsko prvenstvo u pizzi
  • 2010. 2. mjesto na natjecanju Pizza a Due, Paris Trophy
  • 2010. 1. mjesto Pizza u tavi, Scalea Trophy
  • 2011. 2. mjesto u kategoriji pizza bez glutena, Svjetsko prvenstvo u pripremi pizze
  • 2011. 2. mjesto; Napuljska pizza STG, Svjetsko prvenstvo u pripremi pizze
  • 2011. Ismecert certifikat za proizvodnju napuljske pizze STG u pizzeriji u vlasništvu tvrtke
  • 2012. – Kvalifikacijski certifikat za suca na Svjetskom prvenstvu u pizzi

Profesionalna iskustva

  • 1992. Pripravnik za pizzu u Palinuro tijekom ljetnih i zimskih vikenda
  • 1996. Pizza chef u pizzeriji u Caselle u Pittari (SA)
  • 1997 Otvorenje pizzerije La Pietra Azzurra u Caselle u Pittari (SA)
  • 2012. Konzultant u Caracasu, Venezuela za projekt Pizza nel Cuore; konzultant u Bogoti, Kolumbija za projekt Pizza nel Cuore
  • 2015. Otvorenje pizzerije Pizz e Maccarun u Sala Consilina
  • Učitelj u akademiji Gambero Rosso
preloader