Skip to main content

Roberto De Santis


Roberto je stručnjak za upravljanje restoranima s punom uslugom. Kao kuhar i pizza-pizza, pohađao je specijalizirane tečajeve iz kuhanja, pizze, pečenja kruha i sommeliera. Radio je i nastavlja raditi kao kuhar u hotelima i restoranima, a djeluje i kao konzultant. Kao instruktor u Scuola Italiana Pizzaioli od 2011. godine, završio je obuku 2014. godine pohađanjem tečaja za PFC Master Instructora.

Stručna priznanja

  • Sudac na Svjetskom prvenstvu u pizzi u Parmi
  • 2016. Nagrada profesionalne časti za životno djelo: Les Toques Blanches d’Honneur Cappello D’Oro – APCI (Talijansko udruženje profesionalnih kuhara); Montecatini Terme, nacionalni kongres

Profesionalna iskustva

  • 1988.-2000. Posluga u sobi i na recepciji u hotelu Villa Elena u Genovi
  • 2001.-2004. Voditelj bara i restorana u Kulturno-sportskom društvu Villa Piantelli; barmen i pomoćnik u restoranu King’s Bar; pomoćni kuhar u restoranu Ligagin u Lumarzu
  • 2004/2006 Kuhar i pizza chef u restoranu La Baita u Genovi
  • 2004./2010. Upravljajući partner i kuhar u hotelu, restoranu, pizzeriji i baru Miramonti u Gorretu
  • 2011. – 2015. Upravljajući partner, kuhar i pizza-majstor u restoranu La Baita u Genovi
  • 2013. kuhar konzultant u restoranu Maison de Charme Giacaranda u Castellabateu (SA)
  • 2015. Glavni kuhar – u hotelu Piccolo Brenzone sul Garda
  • 2015-2017
  • Objavljivanje recepata u stručnim časopisima
  • Koautor e-knjige Fiberpasta
  • Konzultacije u suradnji s nutricionisticom biologinjom Marisom Cammarano u izradi nutritivnih tablica za recepte za pizzu posebno za klijente s patologijama
  • Startup savjetovanje Startup savjetovanje za Pizzeria Reale, Genova
  • Konzultacije o izradi tijesta i tehnikama pečenja u Ristorante Pizzeria Garibaldi, Levanto (Španjolska)
  • Razvoj tijesta za pizzu i savjetovanje o upravljanju osobljem u Pizzeriji Ugo, Cavi di Lavagna (GE)
  • 2018
  • Glavni kuhar u hotelu Piccolo, Brenzone sul Garda (VR)

Nadolazeći tečajevi

preloader