Skip to main content

Angelo Silvestrini

Glavni instruktor područja Veneta
Angelo Silvestrini jedan je od povijesnih instruktora Scuola Italiana Pizzaioli. Karijeru je započeo u obiteljskoj trattoriji, koju je kasnije transformirao u pizzeriju i restoran koji i danas vodi u Piavon di Oderzo, u pokrajini Treviso. Strastven prema svijetu hrane, pohađao je razne specijalizirane tečajeve pizze, kuhanja, kuhanja piva te sljubljivanja vina i hrane. Godinama surađuje s organizacijom Svjetskog prvenstva u pizzi u Parmi kao sudac natjecanja. Od 1998. godine glavni je instruktor i drži tečajeve pizze u sjedištu Caorle (VE), kao i seminare i majstorske tečajeve na najvažnijim sajmovima u Italiji i inozemstvu.

Stručna priznanja

  • Od 2001. do danas, sudac natjecanja u pećnicama na Svjetskom prvenstvu u pripremi pizze
  • Član Nacionalnog akrobatskog tima za pizzu deset godina
  • Sudjelovanje s pobjedama i postoljima na međunarodnim utrkama u Madridu, Moskvi, Parizu, Hamburgu, Las Vegasu

Profesionalna iskustva

  • 1991. – danas Vlasnik i kuhar pizzerije obiteljskog restorana i pizzerije Nuovo Ronche di Piavon u Oderzu (TV). Voditelj osoblja, vodi tim od 10 ljudi.
  • Glavni instruktor škole talijanskih pizza majstora od 1998. do danas
  • Dugogodišnji suradnik s Fisar sommelierima na promicanju fuzije okusa pizze i vina
preloader