Ljubitelji pizze

Prikazuje se svih 2 rezultata

AMATERSKI TEČAJ PIZZE

Pizza je najpoznatije i najkonzumiranije talijansko jelo na svijetu, kao i simbol druželjubivosti za stolom. Posljednjih godina, talijanski i međunarodni domovi ponovno su probudili želju za mijesenjem, pečenjem i preljevima na vlastitoj pizzi za dijeljenje s obitelji, prijateljima ili u posebnim prigodama. Scuola Italiana Pizzaioli nudi amaterski tečaj gdje možete postati profesionalni kuhar pizze na jedan dan. Napravit ćete klasičnu okruglu pizzu koristeći sve tehnike i trikove pravog profesionalca: od razvlačenja tijesta do pečenja u profesionalnoj pećnici. Također ćete naučiti prepoznati visokokvalitetne sastojke potrebne za izradu pizze u tavi poput pizzerije, otkrivajući sve tajne od mijesenja do dizanja, od preljeva do pečenja u profesionalnim i kućnim pećnicama. Naši vrhunski instruktori vodit će vas kroz ovo iskustvo, gdje ćete steći vještine, tehnike i sposobnosti za izradu savršene pizze kod kuće.

Tečaj je namijenjen onima koji žele ući u svijet pizze bez profesionalne karijere, otkrivajući tajne stvaranja kvalitetnog proizvoda kod kuće. Ljubiteljima pizze koji žele naučiti i produbiti svoje znanje teorije i prakse potrebne za izradu klasičnih okruglih i pizza iz tave kod kuće, baš kao u pizzeriji.

Ciljevi

Razumjeti i procijeniti brašna s obzirom na njihova kemijska/fizička i reološka svojstva. Naučiti najbolje osnovne tehnike mijesenja koje možete ponoviti kod kuće. Istražiti metode pečenja s profesionalnim i kućnim pećnicama. Znati prepoznati i ispraviti najčešće pogreške u izradi tijesta.

Trajanje

Ukupno 5 sati, podijeljeno u 1 dan : 1 sat teorijske nastave i 4 sata prakse.

Što ćete dobiti

  • Studentski komplet:
    • majica
    • Kapa
    • Pregača
    • Mali priručnik
    • Knjiga recepata
    • 2 kg brašna A&F Panfocaccia
    • 2 kg brašna A&F Duttile
  • Potvrda o sudjelovanju.

Program tečaja

Teorija

1 sat

  • Uvod u žitarice: meka i durum pšenica s njihovim različitim karakteristikama i čimbenicima koji određuju kvalitetu
  • Sastav zrna pšenice
  • Sastav brašna (proteini, W, P/L, škrob, razgradnja škroba enzimima)
  • Sastojci tijesta, njihove karakteristike i ispravan redoslijed umetanja
  • Izračunavanje količine tijesta za kalup
  • Fokus na profesionalne i kućanske pećnice i njihovu upotrebu

Praksa

4 sata

  • Ručna izrada tijesta za pizzu iz tave
  • Priprema klasičnog tijesta za pizzu planetarnim mikserom
  • Tehnike valjanja tijesta za pizzu u tavi
  • Oblikovanje tijesta za klasičnu okruglu pizzu (staglio)
  • Razvaljanje i pečenje klasične okrugle pizze
  • Prethodno i konačno pečenje pizze iz tave
  • Degustacija napravljenih pizza

Dostupni tečajevi

Tečajevi dostupni za vaš izbor