LOPATA, PINSA, TAVA, FOCACCIA I PANA
Detalji
Cijena tečaja: 540 €
Sjedište : METRO Academy Milano
Datum : 2.-4. veljače 2026.
Za koga je to?
Za one koji žele naučiti različite tehnike izrade, dizanja tijesta, motanja i pečenja rimskih pizza (pala i pinsa), pizze s tave, focaccie i pizze s tave. Za profesionalce, vlasnike pizzerija i kuhare koji žele dublje proučiti teoriju i praksu potrebnu za stvaranje ovih vrlo traženih stilova pizze, idealnih kao gurmanska baza za predstavljanje najkvalitetnijih sastojaka.
Ciljevi
Potpuna stručna obuka za različite tehnike proizvodnje, pripreme, razvaljivanja i predpečenja za pala, pinsa, teglia, focaccia i podloge za tepsije, koristeći različite vrste brašna i srodne metode mijesenja.
Što ćete dobiti
Studentski komplet:
- Priručnik za nastavu
- majica
- Kapa
- Pregača
- Torba
- Bilježnica
Potvrda o sudjelovanju.
Trajanje tečaja
Ukupno 24 sata, podijeljeno u 3 dana: 2 sata teorijske nastave i 22 sata praktične obuke.
Opis tečaja
Pizza u pala, pinsa i teglia najvažniji su stilovi Rima ili barem predstavnici središnje Italije, dok focaccia i panellino obuhvaćaju različite regionalne kulture od sjevera do krajnjeg juga naše zemlje. Ono što je zajedničko svim ovim tijestima i stilovima jest njihova rastuća popularnost, kako u Italiji tako i u inozemstvu, uglavnom tijekom posljednjeg desetljeća s pojavom novih modela konzumacije pizze. Ova visoko hidrirana tijesta jednostavna su za pripremu, a nude širok raspon varijacija koje utječu na strukturu, kvalitetu i estetiku dobivenog proizvoda. Scuola Italiana Pizzaioli nudi trodnevni tečaj s punim uranjanjem u svijet pizza kako biste naučili glavne tehnike mijesenja, valjanja i pečenja za ove različite stilove pizze. Tečaj uključuje korištenje raznih brašna, s posebnim naglaskom na najsuvremenija brašna mljevena na kamenu, mješavine žitarica i brašna od cjelovitih žitarica, kako biste stekli temeljito razumijevanje korištenih sirovina i naučili sve nijanse potrebne za prilagodbu vašeg proizvoda.
Teorija / 2 sata
- Pizza s tave i njezine varijacije: visoka i mekana ili kratka i hrskava. Njezina regionalna rasprostranjenost, njezin razvoj i kako je ponuditi javnosti, uključujući i verziju s dodatkom.
- Pizza u pala i rimskoj pinsi, lagana i hrskava. Definirajte dimenzije oba stila i njihovu odgovarajuću težinu.
- Focaccia u dva različita stila, koristeći izravne i neizravne metode
- Pizza pržena u tavi, kao alternativni proizvod u pizzerijama, koji se obraća tržištu drugačijem od ostalih stilova
- Opis opreme i malih dijelova potrebnih za pečenje pizze u tavi i pečenje pizze
- Uvod u žitarice i njihove razlike: meka i durum pšenica, njihove karakteristike i čimbenici koji određuju njihovu kvalitetu
- Najprikladnija brašna za pizzu iz tave i lopate: kemijsko-fizikalna i reološka svojstva, proteini, ugljikohidrati, vrste prosijavanja i upotreba sirovog brašna i jezgre sjemenki
- Uvod u preferencije: razlike, prikladna brašna i metode konzerviranja
- Kvasac: morfologija, vrste kvasca na tržištu, njihova uloga u tijestu, djelovanje kvasca u odnosu na temperaturu i njihov postotak upotrebe
- Optimizacija tijesta: stvorite više proizvoda s istim tijestom (kruh i krušne štapiće) kako biste smanjili otpad u pizzerijama.
Vježba / 22 sata
- Tijesto za direktnu autolizu za izradu pizze u tavi i ljusci
- Direktno tijesto za izradu rimske pinse
- Direktno tijesto za pripremu focaccie
- Direktno tijesto za izradu pizze iz tave
- Indirektno tijesto za različite vrste tava, lopata, focaccia i tava
- Priprema prefermenata na kontroliranim temperaturama i na sobnoj temperaturi
- Korištenje alternativnih brašna
- Optimizacija tijesta stvaranjem više proizvoda, kao ukusna i održiva alternativa otpadu u pizzerijama.
- Dizanje i razvaljivanje
- Kalibracija pećnice za predkuhanje i završno kuhanje
- Upravljanje nadjevima i razvoj tradicionalnih i inovativnih recepata
Naručite unaprijed slijed s lopatom, pinsom, limom za pečenje, focacciom i tavom:
Ispunite obrazac i primit ćete e-poruku kada vaša prednarudžba bude dostupna s uputama kako dovršiti narudžbu.
Vaši osobni podaci bit će korišteni za obradu vaše narudžbe, podršku vašem iskustvu na ovoj web stranici i u druge svrhe opisane u našim pravilima o privatnosti .
Autorska prava © 2025 SCOOLA ITALIANA PIZZAIOLI SRL P. IVA 02957980341