Skip to main content

Šalica za pizzu:

Talijanska škola pizze udružuje snage s Galbani Professionaleom kako bi proslavili suvremenu pizzu.

Dana 15. listopada 2025. u Milanu se održalo finale Coppa delle Pizze, koje je pokrenuo Galbani Professionale , a podržala ga je Scuola Italiana Pizzaioli . Događaj se održao u Vapore 1928, a suočilo se šest finalista, kuhara pizze odabranih tijekom prethodnih mjeseci: Antonio D’Angelo, Francesco Gioia, Arvind Patwa, Simone Pilloni, Francesco Ribaudo i Angelo Vella. Primarni cilj natjecanja bio je prikazati kreativnost talijanskih kuhara pizze i nagraditi nove interpretacije suvremene pizze.

Na kraju dugo očekivanog finalnog izazova, izuzetan žiri predvođen Giuseppeom Villanijem okrunio je pizza chefa Antonia D’Angela za pobjednika. Suci pozvani da donesu presudu bili su Tiziano De Filippis, Luca Gaccione, Paolo Priore, Roberto De Santis i Salvatore Salviani za glavne instruktore talijanske škole za pizzu, kao i dvije ključne osobe iz Galbani Professionale: Simonia Fiorina, direktorica marketinga ugostiteljstva, i Gianluigi Crovini, viši menadžer robne marke grupe.

Za žiri, Antonio D’Angelo uspio je interpretirati temu natjecanja na uzoran način. Od volumena tijesta do vješte upotrebe sastojaka sa zanimljivim utjecajem na boju i okus, D’Angelo je stvorio pizzu sposobnu izraziti njegovu regiju na suvremen način , s posebnom pažnjom posvećenom pripremi proizvoda.

Od samog početka, Scuola Italiana Pizzaioli bila je Galbanijeva glavna podrška u organizaciji Coppa delle Pizze, pomažući organizatorima u svakom koraku i prateći svaku fazu događaja. Škola nije samo osigurala neke od svojih iskusnih instruktora kao suce, već je i podržala Galbanija u definiranju pravila natjecanja, prikupljanju prijava i u početnom procesu odabira od preko 500 sudionika.

Suradnja između Scuola Italiana Pizzaioli i Galbani Professionale na stvaranju natjecanja ovog kalibra još jednom pokazuje važnost umrežavanja kako bi se unaprijedio rad pizzarija i promovirala visoka kvaliteta . Upravo su ovakvi trenuci ti koji generiraju energiju za očuvanje tradicije, a istovremeno nastavljaju s inovacijama, prenoseći strast prema kulturi pizze u svim njezinim aspektima.

Pogledajte fotografije!

 

.

preloader