Talijanska škola pizze bit će u TUTTOFOOD-u uz Sveučilište gastronomskih znanosti u Pollenzu.
Od 5. do 8. svibnja, Scuola Italiana Pizzaioli sudjelovala je na TUTTOFOOD -u – međunarodnom B2B događaju posvećenom cijelom poljoprivredno-prehrambenom ekosustavu – na štandovima 5 Stagioni i Demetra te istovremeno uz Sveučilište gastronomskih znanosti u Pollenzu .
Tijekom događaja pripremali smo pizze koje su gosti našeg štanda mogli kušati. Naš majstor pekar Giorgio Sabbatini također je surađivao s vrhunskim pekarom Edoardom Cortijem, uz podršku Agugiara i Figne Molinija, na proizvodnji kruha za projekt “Regionalni kruh i Nutella®” , koji je Ferrero razvio u suradnji s UNISG-om.
Regionalni kruhovi – napravljeni isključivo od brašna Agugiaro i Figna – trebali su biti prilika za otkrivanje bogatstva i raznolikosti talijanskog pečenja kruha te uživanje u autentičnim okusima koji se prekrasno slažu s klasikom poput Nutelle.
Suradnja s međunarodno priznatom institucijom poput Sveučilišta gastronomskih znanosti u Pollenzu bila je čast i privilegija. Ustanova je osnovana 2004. godine na inicijativu udruge Spora hrana, nudi jedinstvenu obuku u prehrambenim studijama: od osnutka, preko 4000 studenata iz 100 zemalja odabralo je Pollenzo za svoje obrazovne puteve. Sveučilište obrazuje stručnjake za hranu , gastronome s interdisciplinarnim vještinama u znanosti, kulturi, politici, ekonomiji i ekologiji hrane, sposobne za razvoj vrijednosti poput održivosti i suvereniteta globalnih prehrambenih sustava, razumijevajući sve faze, od proizvodnje do konzumacije.