KVALITETNI SASTOJCI, AUTENTIČNA STRAST PREMA HRANI
Demetra ima preko 35 godina iskustva u odabiru, obradi i marketingu prehrambenih specijaliteta za profesionalce u ugostiteljstvu.
Snažna povezanost s proizvođačima, lokalnim područjem, tradicijom i talijanskom kuhinjom koja otvara vrata profesionalcima u ugostiteljstvu u Italiji, Europi i svijetu: to je zajednička nit koja se provlači kroz svijet Demetre, tvrtke sa sjedištem u Valtellini specijalizirane za odabir, preradu i distribuciju visokokvalitetne, sigurne i certificirane hrane. Korporativna filozofija i misija vođena je istinskom strašću prema hrani, zemlji koja je proizvodi, prirodi i njezinoj sezonalnosti, uz stalno praćenje inovacija u poljoprivredno-prehrambenom i HORECA sektoru, kao i tržišnih informacija i suvremenih trendova u okusu i modernoj prehrani.
Širok i raznolik asortiman, dakle, temelji se na izvrsnosti sirovina, pažljivoj obradi i strogim kontrolama kvalitete, u kombinaciji s brojnim inovacijama koje je uvela tvrtka duboko ukorijenjena u Donjoj Valtellini, sa sjedištem i tvornicom u Talamoni te logističkom jedinicom s prodajnim mjestom u Morbegnu.
Za Demetru se tradicija spaja s inovacijom, implementirajući nove tehnologije Industrije 4.0 kroz vrhunski sustav pod nazivom Diva System (Direct Injection Vacuum cooking All in one – kuhanje s izravnim ubrizgavanjem pare), tehnologiju koja kombinira sous vide kuhanje s izravnim ubrizgavanjem pare.
Još jedan novi dodatak je linija visokokvalitetnih krema Crem-à-poche: zahvaljujući inovativnoj vrećici, s ekskluzivnim oblikom sličnim slastičarskoj vrećici, žlice ili špatule više nisu potrebne. Izravnim nanošenjem proizvoda na pripremljeni proizvod izbjegava se vanjska kontaminacija i jamči se dulji rok trajanja, čak i nakon otvaranja.
Demetra podržava sva glavna međunarodna natjecanja u pripremi pizze i surađuje s Talijanskom školom izrade pizze: inovacija i težnja za izvrsnošću u sastojcima ključni su za tvrtku sa sjedištem u Valtellini, a također i za potrebe majstora pizze. Iz tog razloga stvorena je posebna linija za ovaj specifični sektor, sa specijalitetima posebno prikladnim za gurmanske pizze. To uključuje, na primjer, pire od žute rajčice datterini, koji se može koristiti kao zamjena za tradicionalnu crvenu rajčicu, cherry rajčice fiaschetto, campanian brokula rabe, rimske puntarelle, kantabrijske inćune, svježe ili lagano sušene rajčice, apulijske artičoke i preko 40 namaza od povrća, sira i ribe za stvaranje ukusnih preljeva.