Već nešto više od desetljeća, gurmanska pizza nije postala samo tržišni trend, već i predstavlja izazovan spoj kuhinje i pizzerije; dva svijeta koja su slična, ali ponekad i udaljena u smislu tehnike, upravljanja i, donekle, medijskog uspjeha. Ideja spajanja pizze s visokom kuhinjom omogućila je stvaranje novog stila ili je jednostavno preusmjerila pozornost na kvalitetu tijesta i, prije svega, kvalitetu sirovina, svježih ili kuhanih, koje se koriste u pizzerijama.
Tečaj će istražiti dubinsku studiju gurmanskog fenomena, počevši s tijestima napravljenim od najsuvremenijih brašna za stilove pizze koji se odlikuju visokokvalitetnim sastojcima. Nakon toga slijedi fokus na izbor sirovina: svježih, sezonskih ili konzerviranih, zajedno s njihovim odgovarajućim kombinacijama. Kuharsko iskustvo vodit će nekoliko kuhara koji će pripremiti razne recepte koji će vam pomoći da naučite tehnike kuhanja i konzerviranja za repliciranje vlastitih gurmanskih pizza.
Tečaj Gurmanska pizza namijenjen je profesionalnoj publici zainteresiranoj za istraživanje kulinarskog i pizzerijskog svijeta te eksperimentiranje s novim kombinacijama okusa kroz stilove pizze prilagođene visokokvalitetnim sastojcima ili pripremama.
Što ćete naučiti
Dubinsko poznavanje i priprema različitih vrsta tijesta, stilova pizze, tehnika proizvodnje i visokokvalitetnih sastojaka, kao i fokus na pripreme koje kombiniraju svijet cateringa i pizze.
Trajanje
Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.
Od 9.00 do 17.30
Jezik
talijanski
Program tečaja
Teorija
10 sati
- Oprema i sitni dijelovi potrebni za izradu gurmanske pizze
- Pšenica: evolucija mljevenja. Nova granica brašna sljedeće generacije.
- Sastav brašna
- Kuhanje pizze u odnosu na proizvod koji želite dobiti
- Upravljanje sirovinama i izrada recepta: izbor i evaluacija sezonalnosti, kuhanje ili mariniranje, valorizacija ravnoteže kontrasta
- Vrijednost sirovina. Pravi pristup održivosti, lokalnosti i sezonalnosti svježih proizvoda.
- Fotografija hrane: Detaljan pregled fotografskih tehnika za predstavljanje vaših proizvoda na webu i društvenim mrežama.
Praksa
30 sati
- Izrada suvremene pizze s direktnim i indirektnim tijestom
- Priprema tijesta indirektnom metodom za tavu
- Pravljenje indirektnog tijesta za pizzu u pala
- Korištenje brašna najnovije generacije
- Upravljanje dizanjem i zrenjem tijesta, kako na sobnoj temperaturi, tako i na kontroliranim temperaturama
- Razvoj tradicionalnih i inovativnih recepata uz podršku kuhara
- Verifikacijski test s praktičnim ispitom