Nedavne znanstvene studije pokazale su da broj ljudi s celijakijom stalno raste. Tjestenina, pivo i ostali pekarski proizvodi rezervirani za celijakiju zasigurno su najupečatljiviji primjeri postupne i kontinuirane transformacije u konzumaciji. Ove kontinuirane promjene u prehrambenim navikama doprinose identificiranju nove ciljne baze kupaca u ugostiteljstvu, sa specifičnim prehrambenim potrebama.
Tečaj pizze bez glutena Škola za talijanske pizzarije ima za cilj naučiti kako proizvesti optimalno tijesto i kako organizirati radni prostor za sigurno posluživanje kupaca. Teorijski dio podučavat će profesionalni trener za ugostiteljstvo bez glutena, dok će praktični dio podučavati vrhunski instruktori s certificiranim programom obuke specijaliziranim za tijesto bez glutena.
Tečaj je namijenjen onima koji žele naučiti različite tehnike za proizvodnju, pripremu, razvlačenje i pečenje pizze bez glutena. Profesionalnim kuharima pizza i vlasnicima restorana koji žele produbiti svoje znanje teorije i prakse potrebno za uspješno poslovanje u industriji restorana bez glutena kroz najbolje prakse u pizzeriji, razvoj specijaliziranih jelovnika i poznavanje namjenske opreme i odjeće.
Što ćete naučiti
Sveobuhvatna stručna obuka u svijetu proizvoda bez glutena. Tečaj će vas naučiti tehnikama mijesenja, oblikovanja i pečenja različitih vrsta pizze, uz sve bitne informacije za organiziranje vaše proizvodnje bez glutena uz potpunu sigurnost.
Trajanje
16 sati podijeljeno u 2 dana: 4 sata teorijske nastave i 12 sati praktične nastave.
Od 9.00 do 17.00
Jezik
talijanski
Program tečaja
Teorija
4 sata
- Pizza bez glutena: prikladne sirovine, dodaci i pića, označavanje i certifikati za sigurno nabavljanje.
- Postupci i najbolje prakse u pizzerijama: skladištenje, priprema, kuhanje, posluživanje u blagovaonici i hrana za van
- Jelovnik bez glutena: dobrodošlica i komunikacija s korisnicima s celijakijom
- HACCP i propisi o sigurnosti hrane u prehrambenim proizvodima bez glutena
- Namjenska oprema i odjeća
Praksa
12 sati
- Ručno i mikserom izrada tijesta s bezglutenskom smjesom
- Izrada tijesta s alternativnim brašnom
- Tehnika mijesenja, oblikovanja i razvaljanja
- Kalibracija i pečenje u električnoj pećnici unutar vremena potrebnog za pizzu bez glutena
- Priprema bige bez glutena
- Priprema tijesta bez glutena za pleh i koru
- Prethodno kuhanje i kuhanje u električnoj pećnici
- Posluživanje pizze bez glutena