Skip to main content

Sveučilište gastronomskih znanosti u Pollenzu (UNISG), prvo sveučilište na svijetu koje se fokusira na gastronomske znanosti s inovativnim i multidisciplinarnim pristupom, privatno je sveučilište koje je pravno priznala talijanska vlada. Osnovano 2004. godine na inicijativu Slow Fooda, u suradnji s regijama Pijemont i Emilia-Romagna, UNISG trenutno nudi trogodišnji studijski program iz gastronomskih znanosti i kultura, dva magistarska studija i sedam jednogodišnjih magistarskih programa, kao i doktorski program.

UNISG karakterizira iskustveni pristup nastavi i oslanja se na međunarodnu mrežu bivših studenata , gostujućih profesora, organizacija i tvrtki koje posluju u svijetu proizvodnje, prodaje i potrošnje hrane, a koje dijele njezinu predanost i stratešku viziju. Članovi ove mreže stoga rade zajedno sa sveučilištem na osmišljavanju i izgradnji novih scenarija održivog rasta te inovativnih prehrambenih i kulturnih modela.

UNISG surađuje s Talijanskom školom pizze kao znanstveni partner kako bi zajednički razvili programe obuke za majstore pizze koji se bave izazovima održivosti i omogućuju proizvođačima pizze da predvode potrebnu promjenu paradigme koju naš sadašnji svijet zahtijeva.

Posjetite stranicu

ALMA, Međunarodna škola talijanske kuhinje Prepoznat je kao najugledniji profesionalni centar za obuku posvećen talijanskom ugostiteljstvu i cateringu na međunarodnoj razini, koji godišnje obučava preko 1000 kuhara, slastičara, pekara, sommeliera, majstora za sladoled i pizzu, profesionalaca u blagovaonicama i voditelja restorana. Tijekom svojih 20 godina, Reggia di Colorno evoluirala je od doma za kuhare do doma za slastičare, voditelje blagovaonica, sommeliere, voditelje restorana i pekare, dočekujući studente iz cijelog svijeta i iz različitih obrazovnih sredina.

ALMA je studij, praksa, disciplina i rast, ali i stalna referentna točka za vašu profesionalnu budućnost nakon diplome. Tečajevi i magistarski programi Škole namijenjeni su i onima koji grade svoju karijeru i onima koji već rade u sektoru i žele ažurirati i proširiti svoje vještine. Kvalitetu nastave jamči visokoprofilirani nastavni kadar, sastavljen od renomiranih kuhara i slastičara, glavnih konobarica i majstora sommeliera, kojima se svaki tjedan pridružuju gostujući profesori, kuhari s Michelinovim zvjezdicama i nagrađivani slastičari, menadžeri hrane i pića iz velikih hotela i ugostiteljskih objekata te općenito stručnjaci iz industrije.

Raznolik raspon ideja oduvijek je bio obilježje ALMA obuke, omogućujući studentima da shvate kulturnu i tehničku raznolikost koja karakterizira kuhanje i njegove brojne aspekte te gradeći dublju svijest bitnu današnjim profesionalcima.

Među organizacijama koje surađuju s ALMA-om s ovim ciljem, La Scuola Italiana Pizzaioli predstavlja vrijedan dodatak tečajevima posvećenim umjetnosti pečenja: Moderna izrada kruha i Gastronomska pizza. Oba programa osmišljena su za razvoj svestranih stručnjaka sposobnih odgovoriti na izazove modernog tržišta, obrađujući i osnove struke i njezine tradicije, kao i suvremene razvoje i trendove. Stručnost i znanje instruktora La Scuola Italiana Pizzaioli ključna su prednost u prenošenju temeljnih koncepata izrade kruha i svijeta pizze studentima, kao i novosti, trendova i inovacija, kroz module kao što su prepoznatljiva pizza i focaccia te tehnike i praksa pizzerije.

Posjetite stranicu

Umjetnost kuhanja i slastičarstva otvara nove horizonte kada se rad i strast spoje u pravu školu. Tako je rođen Dolce & Salato, dugogodišnja škola za obuku kuhara i slastičara koji već rade u svojim područjima, ali i za nove, mlade i stare, željne ulaska u svijet gastronomije.

Posjetite stranicu

Università dei Sapori, agencija za obuku Confcommercio Umbria, sa sjedištem u Perugii, razvija vještine i profesionalnost u sektorima restorana i distribucije hrane od 1996. godine, zadovoljavajući različite potrebe i publiku: odrasle koji traže kvalifikacije, stručnjake koji traže profesionalni razvoj, velike maloprodajne tvrtke i mlade ljude koji ispunjavaju obvezne uvjete za obuku. Zahvaljujući kontinuiranom dijalogu s poslovnim svijetom, Università dei Sapori je referentna točka za cijeli prehrambeni sektor o pitanjima vezanim uz turizam, hranu i vino, promociju ugostiteljstva i talijansku poljoprivredno-prehrambenu kulturu. U svojim modernim i prostranim laboratorijima, stručnjaci i ambiciozni profesionalci stječu inovativne vještine prilagođene zahtjevima tržišta. Program obuke obogaćen je u vrijednosti i učinkovitosti praktičnim vježbama, projektnim radom, iskustvima u tvrtki te zahvaljujući kvaliteti instruktora i suradnji s vodećim partnerima u svojim područjima.

Posjetite stranicu

ICIF – TALIJANSKI KULINARSKI INSTITUT ZA STRANCE

ICIF je neprofitna udruga osnovana 1991. godine s ciljem zaštite, kvalificiranja i promicanja imidža talijanske kuhinje i proizvoda među profesionalcima koji rade u ugostiteljstvu u Italiji i inozemstvu.

Od tada, zapošljavajući profesionalne kuhare i somelijere, surađujući s kuharima s Michelinovim zvjezdicama, stručnjacima iz industrije, sveučilišnim profesorima i menadžerima hotela i restorana, organizira magisterije iz talijanske regionalne kuhinje, kulture i enologije, kao i tematske tečajeve o pizzi, sladoledu, čokoladi, pekarstvu, slasticama, veganskoj i bezglutenskoj kuhinji, talijanskim vinima te sparivanju hrane i vina za grupe mladih talijanskih i međunarodnih stručnjaka koji žele steći “talijansku” specijalizaciju.

Godine 1997. ICIF je započeo novo poglavlje u svojoj povijesti preseljenjem sjedišta u prestižni dvorac Costigliole d’Asti, obnovljen za smještaj Instituta i njegovih obrazovnih aktivnosti zahvaljujući bespovratnim sredstvima Europske unije koje je ICIF-u dodijelila regija Pijemont. Uz učionice, opremljene najsofisticiranijim sustavima za modernu nastavu, otvorena je i trgovina vinom i uljem, gdje najbolji talijanski proizvođači predstavljaju svoje proizvode. Uz kuću se nalazi najsuvremenija kušaonica.

Godine 2004. ICIF je napravio daljnji korak šireći svoje aktivnosti u inozemstvu, otvorivši dva nova ureda u Brazilu i Kini. Prvi se nalazi u južnom Brazilu, u regiji Rio Grande do Sul, u Flores da Cunhi, osnovan u suradnji sa Sveučilištem Caxias do Sul. Drugi se nalazi u Šangaju, na kampusu Šangajske škole znanosti i tehnologije Lingang, a treći, otvoren 2013. godine, također se nalazi u São Paulu u Brazilu, u Centru Paula Souza.

Dana 29. ožujka 2014. otvorena je Orangerie, novi obrazovni objekt izgrađen u cijelosti od stakla i metala, s modernim učionicama i najsuvremenijom tehnologijom.

Promicanje prave talijanske kuhinje i izvrsnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda koja je odlikuje jedan je od glavnih ciljeva ICIF-a u promicanju proizvoda „Proizvedeno u Italiji“ i izvrsnih talijanskih proizvoda u inozemstvu, kroz aktiviranje tečajeva za profesionalne kuhare i ugostitelje iz cijelog svijeta, kao i u sklopu sajmova i međunarodnih događanja.

Posjetite stranicu

Gustar ima za cilj biti mjerilo za Toskanu u profesionalnoj i amaterskoj obuci u Bijelim umjetnostima, s diferenciranim tečajevima za različite specijalizacije i ciljem stvaranja visokokvalificiranog osoblja.

Instruktori su etablirani profesionalci koji, osim što podučavaju tehnike i tajne postupaka i procesa, mogu prenijeti i ono posebno: ljubav i strast prema svom poslu.

Udoban i gostoljubiv objekt sastoji se od učionica za teorijsku nastavu i laboratorija gdje nastavnici pripremaju jela, demonstriraju svoje tehnike, a učenici mogu vježbati i primijeniti ono što su naučili, koristeći najsuvremeniju opremu.

GUSTAR također nudi usluge organiziranja tematskih događaja i korporativne namjene za izgradnju tima, obuku kuhanja i specifičan marketing.

Profesionalci koji rade unutar Gustara su obučeni lokalni obrtnici i kuhari koje podržavaju kolege iz drugih regija koji zajedno predstavljaju međusobno povezanu mrežu zajedničkih iskustava i aktivnosti.

Posjetite stranicu

Akademija je projekt koji je nastao tijekom vremena , zahvaljujući dvadesetgodišnjem iskustvu koje je Lamberti Food stekao u Ho.Re.Ca sektoru , specijaliziranom za traženje inovativnih rješenja za različite identitete hrane .

Strast prema našoj zemlji , gastronomska kultura i profesionalnost ljudskih resursa našeg područja dodatno su nas motivirali da stvorimo visokokvalitetne tečajeve obuke za profesionalce, ali i da razvijemo tečajeve za manje iskusne s ciljem prenošenja tehničkih / teorijskih pojmova zahvaljujući dinamičnom i zabavnom učenju koje vam omogućuje da doživite jedinstveno i neponovljivo iskustvo .

Naša vizija je prenijeti naše znanje i naš način doživljavanja kuhanja , umjetnosti koja potiče kreativnost , prenosi znanje , usađuje vrijednosti i omogućuje nam dijeljenje emocija .

Posjetite stranicu
preloader