GOURMET PIZZA

Stranica: Padova (Curtarolo)
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena: 1.200,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Već nešto više od desetljeća, gurmanska pizza nije postala samo tržišni trend, već i predstavlja izazovan spoj kuhinje i pizzerije; dva svijeta koja su slična, ali ponekad i udaljena u smislu tehnike, upravljanja i, donekle, medijskog uspjeha. Ideja spajanja pizze s visokom kuhinjom omogućila je stvaranje novog stila ili je jednostavno preusmjerila pozornost na kvalitetu tijesta i, prije svega, kvalitetu sirovina, svježih ili kuhanih, koje se koriste u pizzerijama.
Tečaj će istražiti dubinsku studiju gurmanskog fenomena, počevši s tijestima napravljenim od najsuvremenijih brašna za stilove pizze koji se odlikuju visokokvalitetnim sastojcima. Nakon toga slijedi fokus na izbor sirovina: svježih, sezonskih ili konzerviranih, zajedno s njihovim odgovarajućim kombinacijama. Kuharsko iskustvo vodit će nekoliko kuhara koji će pripremiti razne recepte koji će vam pomoći da naučite tehnike kuhanja i konzerviranja za repliciranje vlastitih gurmanskih pizza.

Tečaj Gurmanska pizza namijenjen je profesionalnoj publici zainteresiranoj za istraživanje kulinarskog i pizzerijskog svijeta te eksperimentiranje s novim kombinacijama okusa kroz stilove pizze prilagođene visokokvalitetnim sastojcima ili pripremama.

Što ćete naučiti

Dubinsko poznavanje i priprema različitih vrsta tijesta, stilova pizze, tehnika proizvodnje i visokokvalitetnih sastojaka, kao i fokus na pripreme koje kombiniraju svijet cateringa i pizze.

Trajanje

Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.

Od 9.00 do 17.30

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

10 sati

  • Oprema i sitni dijelovi potrebni za izradu gurmanske pizze
  • Pšenica: evolucija mljevenja. Nova granica brašna sljedeće generacije.
  • Sastav brašna
  • Kuhanje pizze u odnosu na proizvod koji želite dobiti
  • Upravljanje sirovinama i izrada recepta: izbor i evaluacija sezonalnosti, kuhanje ili mariniranje, valorizacija ravnoteže kontrasta
  • Vrijednost sirovina. Pravi pristup održivosti, lokalnosti i sezonalnosti svježih proizvoda.
  • Fotografija hrane: Detaljan pregled fotografskih tehnika za predstavljanje vaših proizvoda na webu i društvenim mrežama.

Praksa

30 sati

  • Izrada suvremene pizze s direktnim i indirektnim tijestom
  • Priprema tijesta indirektnom metodom za tavu
  • Pravljenje indirektnog tijesta za pizzu u pala
  • Korištenje brašna najnovije generacije
  • Upravljanje dizanjem i zrenjem tijesta, kako na sobnoj temperaturi, tako i na kontroliranim temperaturama
  • Razvoj tradicionalnih i inovativnih recepata uz podršku kuhara
  • Verifikacijski test s praktičnim ispitom

Instruktori i učitelji

Luca GaccioneDirettore didattico

Rezerviraj sada

Cijena: 1.200,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.