Već nešto više od desetljeća, gurmanska pizza nije postala samo tržišni trend, već i predstavlja izazovan spoj kuhinje i pizzerije; dva svijeta koja su slična, ali ponekad i udaljena u smislu tehnike, upravljanja i, donekle, medijskog uspjeha. Ideja spajanja pizze s visokom kuhinjom omogućila je stvaranje novog stila ili je jednostavno preusmjerila pozornost na kvalitetu tijesta i, prije svega, kvalitetu sirovina, svježih ili kuhanih, koje se koriste u pizzerijama.
Tečaj će istražiti dubinsku studiju gurmanskog fenomena, počevši s tijestima napravljenim od najsuvremenijih brašna za stilove pizze koji se odlikuju visokokvalitetnim sastojcima. Nakon toga slijedi fokus na izbor sirovina: svježih, sezonskih ili konzerviranih, zajedno s njihovim odgovarajućim kombinacijama. Kuharsko iskustvo vodit će nekoliko kuhara koji će pripremiti razne recepte koji će vam pomoći da naučite tehnike kuhanja i konzerviranja za repliciranje vlastitih gurmanskih pizza.
Tečaj Gurmanska pizza namijenjen je profesionalnoj publici zainteresiranoj za istraživanje kulinarskog i pizzerijskog svijeta te eksperimentiranje s novim kombinacijama okusa kroz stilove pizze prilagođene visokokvalitetnim sastojcima ili pripremama.