Pizza je nesumnjivo jedno od najikoničnijih jela ne samo Italije diljem svijeta, već i, posebno, mediteranske prehrane. Posljednjih godina, pozornost potrošača na zdravu i uravnoteženu prehranu eksponencijalno je porasla, a kombinacija hrane i zdravlja postala je sve strateškija za svakodnevno blagostanje. Ovaj tečaj je stvoren s namjerom prenošenja tehnika i znanja za izradu pizza koje mogu zadovoljiti rastuću tržišnu potražnju usmjerenu na prehranu, opću prehranu i tjelovježbu. Tijesta bogata proteinima ili tijesta bogata vlaknima od organskog brašna ili s visokim udjelom sjemenki bit će idealna baza za pizze koje također poštuju sezonalnost sastojaka, uz održavanje održivosti – ne samo ekološke, već i nutritivne i organoleptičke. Tečaj će istražiti različite vrste brašna sljedeće generacije, razne tehnike izrade tijesta, upotrebu kiselog tijesta i stvaranje recepata s povrćem različitih konzistencija, s ciljem obogaćivanja vaše ponude pizza za klijentelu koja pazi na nutritivnu ravnotežu i kvalitetu sirovina.
Tečaj Pizza i zdravlje namijenjen je svim stručnjacima zainteresiranima za prehranu i ravnotežu između hrane i dobrobiti. Namijenjen je onima koji žele saznati više o upotrebi vlakana u tijestu, snižavanju glikemijskog indeksa i smanjenju unosa soli i masti za uravnotežen, zdrav i ukusan proizvod.