NAPULJSKA SPECIJALIZACIJA

Stranica: Sjedište Sjedinjenih Američkih Država - Miami
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan

Napuljska pizza jedina je priprema te vrste zaštićena europskim propisima, rođena iz mudrosti i svakodnevne prakse gotovo tri stoljeća povijesti i koja se stalno razvija. U ovom tečaju otkrit ćete tajne jedne od najikoničnijih pizza na svijetu kroz dubinsko proučavanje koje počinje s napuljskom pizzom STG, napravljenom u strogom skladu s propisima Specialità Tradizionale Garantita (Zajamčeni tradicionalni specijalitet), i nastavlja istraživati ​​nove trendove koji su razvili originalni recept u smislu tijesta, metoda kuhanja i recepata.

Tečaj je namijenjen Svatko tko želi naučiti različite tehnike proizvodnje, upravljanje tijestom, valjanje napuljskog stila i tradicionalno pečenje. Profesionalci, vlasnici pizzerija i kuhari koji žele dublje proniknuti u povijest, teoriju i praksu potrebnu za majstorsku izradu STG napuljske pizze i suvremene napuljske pizze.

Što ćete naučiti

Cilj tečaja je osposobiti kuhare pizza u tehnikama proizvodnje i obrade tijesta za STG i suvremenu napuljsku pizzu, izboru sirovina i njihovoj upotrebi, dopuštenoj opremi i optimalnim tehnikama kuhanja.

Trajanje

16 sati podijeljeno u 2 dana: 2 sata teorijske nastave i 14 sati praktične nastave.

Od 9.00 do 17.00

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

2 sata

  • Kratka povijest napuljske pizze
  • Specifikacije za STG napuljsku pizzu: sastojci, specifična metoda proizvodnje i obrada
  • Karakteristike brašna i tijesta u proizvodnji napuljske pizze: priprema tijesta, oblikovanje i dizanje tijesta
  • Nadjev: važnost odabira sirovina
  • Evolucija napuljske pizze: Suvremena. Razmišljanja o tijestu, metodama kuhanja i receptima

Praksa

14 sati

  • Izrada tradicionalnog recepta koji zahtijevaju specifikacije STG-a za napuljsku pizzu
  • Izrada tradicionalnog direktnog tijesta s dvostrukim dizanjem i prefermentom: razlike i sličnosti u usporedbi s tradicionalnim receptom
  • Snimanje rasporeda korištenjem napuljske tehnike
  • Kuhanje unutar vremena navedenog u specifikacijama
  • Analiza karakteristika gotovog proizvoda

Instruktori i učitelji

Massimo Quondamatteo

Rezerviraj sada

Cijena:

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Ovog proizvoda trenutno nema na skladištu te je nedostupan