SPECIJALIZIRANI ZA SUVREMENU I NAPULJSKU PIZZU STG

Stranica: Asti rebarca
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena: 690,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Napuljska pizza jedina je priprema te vrste zaštićena europskim propisima, rođena iz mudrosti i svakodnevne prakse gotovo tri stoljeća povijesti i koja se stalno razvija. U ovom tečaju otkrit ćete tajne jedne od najikoničnijih pizza na svijetu kroz dubinsko proučavanje koje počinje s napuljskom pizzom STG, napravljenom u strogom skladu s propisima Specialità Tradizionale Garantita (Zajamčeni tradicionalni specijalitet), i nastavlja istraživati ​​nove trendove koji su razvili originalni recept u smislu tijesta, metoda kuhanja i recepata.

Tečaj je namijenjen Svatko tko želi naučiti različite tehnike proizvodnje, upravljanje tijestom, valjanje napuljskog stila i tradicionalno pečenje. Profesionalci, vlasnici pizzerija i kuhari koji žele dublje proniknuti u povijest, teoriju i praksu potrebnu za majstorsku izradu STG napuljske pizze i suvremene napuljske pizze.

Što ćete naučiti

Cilj tečaja je osposobiti kuhare pizza u tehnikama proizvodnje i obrade tijesta za STG i suvremenu napuljsku pizzu, izboru sirovina i njihovoj upotrebi, dopuštenoj opremi i optimalnim tehnikama kuhanja.

Trajanje

16 sati podijeljeno u 2 dana: 2 sata teorijske nastave i 14 sati praktične nastave.

Od 9.00 do 17.00

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

2 sata

  • Kratka povijest napuljske pizze
  • Specifikacije za STG napuljsku pizzu: sastojci, specifična metoda proizvodnje i obrada
  • Karakteristike brašna i tijesta u proizvodnji napuljske pizze: priprema tijesta, oblikovanje i dizanje tijesta
  • Nadjev: važnost odabira sirovina
  • Evolucija napuljske pizze: Suvremena. Razmišljanja o tijestu, metodama kuhanja i receptima

Praksa

14 sati

  • Izrada tradicionalnog recepta koji zahtijevaju specifikacije STG-a za napuljsku pizzu
  • Izrada tradicionalnog direktnog tijesta s dvostrukim dizanjem i prefermentom: razlike i sličnosti u usporedbi s tradicionalnim receptom
  • Snimanje rasporeda korištenjem napuljske tehnike
  • Kuhanje unutar vremena navedenog u specifikacijama
  • Analiza karakteristika gotovog proizvoda

Rezerviraj sada

Cijena: 690,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.