SPECIJALIZACIJA ZA PIZZU BEZ GLUTENA

Stranica: Padova (Curtarolo)
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena: 690,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Nedavne znanstvene studije pokazale su da broj ljudi s celijakijom stalno raste. Tjestenina, pivo i ostali pekarski proizvodi rezervirani za celijakiju zasigurno su najupečatljiviji primjeri postupne i kontinuirane transformacije u konzumaciji. Ove kontinuirane promjene u prehrambenim navikama doprinose identificiranju nove ciljne baze kupaca u ugostiteljstvu, sa specifičnim prehrambenim potrebama.

Tečaj pizze bez glutena Škola za talijanske pizzarije ima za cilj naučiti kako proizvesti optimalno tijesto i kako organizirati radni prostor za sigurno posluživanje kupaca. Teorijski dio podučavat će profesionalni trener za ugostiteljstvo bez glutena, dok će praktični dio podučavati vrhunski instruktori s certificiranim programom obuke specijaliziranim za tijesto bez glutena.

Tečaj je namijenjen onima koji žele naučiti različite tehnike za proizvodnju, pripremu, razvlačenje i pečenje pizze bez glutena. Profesionalnim kuharima pizza i vlasnicima restorana koji žele produbiti svoje znanje teorije i prakse potrebno za uspješno poslovanje u industriji restorana bez glutena kroz najbolje prakse u pizzeriji, razvoj specijaliziranih jelovnika i poznavanje namjenske opreme i odjeće.

Što ćete naučiti

Sveobuhvatna stručna obuka u svijetu proizvoda bez glutena. Tečaj će vas naučiti tehnikama mijesenja, oblikovanja i pečenja različitih vrsta pizze, uz sve bitne informacije za organiziranje vaše proizvodnje bez glutena uz potpunu sigurnost.

Trajanje

16 sati podijeljeno u 2 dana: 4 sata teorijske nastave i 12 sati praktične nastave.

Od 9.00 do 17.00

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

4 sata

  • Pizza bez glutena: prikladne sirovine, dodaci i pića, označavanje i certifikati za sigurno nabavljanje.
  • Postupci i najbolje prakse u pizzerijama: skladištenje, priprema, kuhanje, posluživanje u blagovaonici i hrana za van
  • Jelovnik bez glutena: dobrodošlica i komunikacija s korisnicima s celijakijom
  • HACCP i propisi o sigurnosti hrane u prehrambenim proizvodima bez glutena
  • Namjenska oprema i odjeća

Praksa

12 sati

  • Ručno i mikserom izrada tijesta s bezglutenskom smjesom
  • Izrada tijesta s alternativnim brašnom
  • Tehnika mijesenja, oblikovanja i razvaljanja
  • Kalibracija i pečenje u električnoj pećnici unutar vremena potrebnog za pizzu bez glutena
  • Priprema bige bez glutena
  • Priprema tijesta bez glutena za pleh i koru
  • Prethodno kuhanje i kuhanje u električnoj pećnici
  • Posluživanje pizze bez glutena

Instruktori i učitelji

Domenico Vassallo

Rezerviraj sada

Cijena: 690,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.