Nedavne znanstvene studije pokazale su da broj ljudi s celijakijom stalno raste. Tjestenina, pivo i ostali pekarski proizvodi rezervirani za celijakiju zasigurno su najupečatljiviji primjeri postupne i kontinuirane transformacije u konzumaciji. Ove kontinuirane promjene u prehrambenim navikama doprinose identificiranju nove ciljne baze kupaca u ugostiteljstvu, sa specifičnim prehrambenim potrebama.
Tečaj pizze bez glutena Škola za talijanske pizzarije ima za cilj naučiti kako proizvesti optimalno tijesto i kako organizirati radni prostor za sigurno posluživanje kupaca. Teorijski dio podučavat će profesionalni trener za ugostiteljstvo bez glutena, dok će praktični dio podučavati vrhunski instruktori s certificiranim programom obuke specijaliziranim za tijesto bez glutena.
Tečaj je namijenjen onima koji žele naučiti različite tehnike za proizvodnju, pripremu, razvlačenje i pečenje pizze bez glutena. Profesionalnim kuharima pizza i vlasnicima restorana koji žele produbiti svoje znanje teorije i prakse potrebno za uspješno poslovanje u industriji restorana bez glutena kroz najbolje prakse u pizzeriji, razvoj specijaliziranih jelovnika i poznavanje namjenske opreme i odjeće.