Postati kuhar pizze omogućuje vam pridruživanje vrlo traženoj profesionalnoj kategoriji. Profesionalni kuhar pizze Razina 1 Cilj tečaja je prenijeti osnovna teorijska i praktična znanja potrebna za savršenu izradu klasične okrugle pizze. Kombinacija sati posvećenih učenju i usavršavanju praktičnih vještina s teorijskim vježbama bit će ključna za iskorištavanje rezultata vašeg rada. Tečaj je prikladan za one bez iskustva u tom području ili za one koji žele steći teorijsko i praktično znanje i metode za poboljšanje svojih postojećih proizvoda.
Postanite pizza chef budućnosti: tečajevi
Prikazuje se svih 15 rezultata
- Tečaj za profesionalnog kuhara pizze 1. razina
- Napredni tečaj za profesionalne pizza-majstore
- Profesionalni tečaj za kuhare pizze: priprema napuljske pizze i prženje
Tečaj za profesionalnog kuhara pizze 1. razina
Što ćete naučiti
Sposobnost odabira pravog brašna za vrstu tijesta koju želite napraviti i srodne tehnike za pripremu, zrenje, razvaljivanje, premazivanje i pečenje klasične okrugle pizze.
Trajanje
Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.
Od 9.00 do 17.30
Jezik
talijanski
Program tečaja
Teorija
10 sati
- Glavne žitarice i njihove razlike: pšenica i njezina genetika
- Brašno: kemijska/fizička svojstva
- Voda i analitički parametri: izračun temperature i njeno upravljanje u tijestu
- Djelovanje kvasca: komercijalni kvasci, karakteristike i funkcije
- Ugljikohidrati i poboljšivači
- Sol i ulje: njihova važnost
- Oprema: radni alati, mikseri, pećnice i hladnjaci
- Vrste peći: električne, plinske i na drva i kako rade
Praksa
30 sati
- Priprema tijesta za klasičnu pizzu
- Upravljanje direktnim, poludirektnim i indirektnim tijestom
- Dijeljenje i oblikovanje kruha
- Rukovanje i razvaljivanje tijesta
- Upravljanje tijestom u hladnjaku
- Vrijednost sastojaka
- Vježbajte crtanje s različitim tehnikama
- Upravljanje pećnicom i kuhanje na različitim temperaturama i analiza rezultata
- Teorijski i praktični ispit
Napredni tečaj za profesionalne pizza-majstore
Postati kuhar pizze omogućuje vam pridruživanje vrlo traženoj profesionalnoj kategoriji. Profesionalni napredni kuhar pizze Cilj tečaja je prenijeti bitna teorijska i praktična znanja za sve zahtjevnije tržište. Program je strukturiran izmjenjivanjem sati posvećenih učenju i usavršavanju praktičnih vještina s teorijskim sesijama, koje su bitne za stjecanje potrebne svijesti i iskorištavanje plodova vlastitog rada. Tečaj je prikladan za one koji su završili program Profesionalni kuhar pizze 1. razine ili su već stekli iskustvo u tom području i žele steći teorijsko i praktično znanje kako bi nadopunili svoju stručnu obuku.
Tečaj je namijenjen Oni koji žele produbiti i usavršiti svoju teorijsku i praktičnu obuku kroz sveobuhvatni tečaj koji će izoštriti njihove tehničke vještine usvajanjem vrlo vrijednog stručnog sadržaja i metodologija. Oni koji žele bolje upravljati i organizirati svoje poslovanje ili unaprijediti svoje profesionalne vještine.
Što ćete dobiti
Dubinsko znanje i obuka o različitim vrstama tijesta, stilovima pizze, tehnikama proizvodnje i sirovinama, kao i fokus na temeljne upravljačke aspekte ugostiteljstva.
Trajanje
Ukupno 120 sati, podijeljeno u 15 dana: 40 sati teorijske nastave i 80 sati praktične obuke.
Od 9.00 do 17.30
Jezik
talijanski
Program tečaja
Teorija
40 sati
- Povijesne bilješke o pizzi
- Uvod u žitarice bez glutena i bezglutenske žitarice
- Detaljan pogled na meku i durum pšenicu: razlike, karakteristike, čimbenici koji određuju kvalitetu i upotreba u pizzerijama.
- Sastav zrna pšenice
- Faze obrade u mlinu
- Sastav brašna s opisom njegovih sastavnih elemenata
- Vitamini i njihova važnost
- Upute na vrećici i kako je pravilno pohraniti
- Laboratorijska oprema za određivanje kvalitete, W i energije brašna
- Važnost elemenata koji čine tijesto i redoslijed umetanja
- Procesi dizanja i zrenja tijesta: razlike
- Maillardova reakcija i probava hrane
- Metode mijesenja: direktno kratko i dugo kvasenje, indirektno biga – poolish i autoliza
- Korištena brašna s opisom
- Oprema:
- Osnovni alati za rad
- Komercijalni mikseri i njihove razlike
- Drvene, električne, tunelske i plinske peći: razlike u načinu korištenja
- Pečenje pizze: temperatura pećnice i biokemijski fenomeni
- Upravljanje i kontrola brojeva: troškovi hrane, troškovi sirovina, stvarni troškovi proizvodnje i stvarna profitna marža jela vašeg restorana
- Vrijednost sirovina. Ispravan pristup održivosti, lokalnosti i sezonalnosti svježih ili konzerviranih proizvoda koji se koriste u pizzerijama.
- Kruh za pizzerije: Teorijski uvod i proizvodnja različitih vrsta kruha za pizzerije.
- Verifikacijski test s teorijskim ispitom
Praksa
80 sati
- Izrada kratkog i dugog kvasca, direktno i indirektno, s poolishom, bigom i autolizom za klasične okrugle pizze
- Priprema suvremene napuljske pizze s direktnim i indirektnim tijestom s Bigom
- Proizvodnja napuljskog tijesta prema STG propisima
- Priprema tijesta indirektnom metodom za tavu
- Izrada indirektnog tijesta s različitim bigama za pizzu u pala
- Priprema direktnog i indirektnog tijesta za pizzu iz tave i focacciu
- Izrada direktnih i indirektnih tijesta s alternativnim brašnima: integralno brašno, integrirani tip 1, drevne žitarice, griz od durum pšenice, miješana soja, žitarice s niskim udjelom ugljikohidrata, tijesto od crne mrkve, špinat, spirulina i cikla.
- Izrada kruha za pizzeriju u raznim oblicima: štruca talijanskog stila, žitarice iz starih žitarica, žitarice, kruh iz košare, apulijski kruh, bageti i rozete
- Kontrola i upravljanje temperaturom tijesta
- Oblikovanje kruha (rezanje)
- Upravljanje kvascem i zrenjem i na sobnoj i na kontroliranoj temperaturi
- Upravljanje hladnjakom za pravilno skladištenje tijesta
- Tehnike razvlačenja tjestenine i kalibracija začina
- Upravljanje linijom usluga
- Upravljanje pećnicom za različite vrste pripremljenih pizza
- Upravljanje pećnicom i kuhanje na različitim temperaturama i analiza rezultata
- Organizacija posla za sljedeći dan i čišćenje
- Verifikacijski test s praktičnim ispitom
Profesionalni tečaj za kuhare pizze: priprema napuljske pizze i prženje
Postati kuhar pizze omogućuje vam pridruživanje vrlo traženoj profesionalnoj kategoriji. Profesionalni kuhar pizza – napuljska pizza i prženje Cilj tečaja je prenijeti teorijsko i praktično znanje potrebno za pripremu savršene napuljske pizze. Kombinacija sati posvećenih učenju i usavršavanju praktičnih vještina s teorijskim vježbama bit će ključna za učenje svih tajni tradicionalne napuljske pizze i prženja. Tečaj je prikladan za one koji su već pohađali Profesionalni kuhar pizze 1. razine ili oni koji žele steći teorijske i praktične metode i znanja za poboljšanje proizvoda koji već proizvode.
Tečaj je namijenjen Oni koji žele proći program obuke za učenje tehnika proizvodnje, upravljanja tijestom, razvlačenja tijesta na napuljski način i tradicionalnih metoda kuhanja. Profesionalci u umjetnosti pečenja, vlasnici restorana koji žele produbiti svoja znanja, vještine i vještine potrebne za najbolju proizvodnju napuljske pizze i tradicionalne pržene hrane.
Što ćete naučiti
Istražit ćemo tajne najlegendarnije pizze na svijetu, vodeći vas kroz proučavanje Pizze Napoletana STG (Napuljska STG pizza), proizvedene u strogom skladu sa specifikacijama Europske unije za zajamčene tradicionalne specijalitete. Zatim ćemo istražiti nove trendove koji su doveli do evolucije u tijestu, metodama kuhanja i receptima. Cilj tečaja je pružiti naprednu profesionalnu obuku kuharima pizza o tehnikama proizvodnje i obrade napuljskog tijesta za pizzu, tradicionalnim tehnikama prženja i, uz vodstvo kuhara, otkrivanju kombinacija koje će pizzu učiniti izvanrednim jelom.
Trajanje
Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.
Od 9.00 do 17.30
Jezik
talijanski
Program tečaja
Teorija
10 sati
- Povijesne bilješke o pizzi
- Napomena o žitaricama sa i bez glutena
- Detaljan pogled na meku i durum pšenicu: razlike, karakteristike, čimbenici koji određuju kvalitetu i upotreba u pizzerijama.
- Sastav zrna pšenice
- Faze obrade u mlinu
- Sastav brašna s opisom njegovih sastavnih elemenata
- Laboratorijska oprema za određivanje kvalitete brašna
- Važnost elemenata koji čine tijesto i redoslijed umetanja
- Procesi dizanja i zrenja tijesta: razlike
- Maillardova reakcija i probava hrane
- Metode gnječenja s receptima
- Osnovna radna oprema
- Komercijalni mikseri i njihove razlike
- Drvene, električne, tunelske i plinske peći: razlike u načinu korištenja
- Specifikacije za STG napuljsku pizzu: sastojci, specifična metoda proizvodnje i obrada
- Pečenje pizze (temperatura pećnice i biokemijski fenomeni)
Praksa
30 sati
- Ručno miješenje tijesta uz pomoć miksera, umetanje sastojaka pravilnim redoslijedom
- Izrada napuljskog STG tijesta
- Izrada napuljskog tijesta direktno u rasutom stanju
- Izrada indirektnog tijesta za suvremenu pizzu
- Kontrola i upravljanje temperaturom tijesta
- Oblikovanje kruha (rezanje)
- Upravljanje kvascem i zrenjem i na sobnoj i na kontroliranoj temperaturi
- Tehnike razvlačenja tjestenine i kalibracija začina
- Tehnike proizvodnje i kuhanja nekih tipičnih napuljskih jela za prženje
- Priprema tijesta s kombinacijama tipičnih sastojaka uz pomoć kuhara
- Izrada tradicionalnog napuljskog jelovnika pržene hrane
- Upravljanje peći na drva i električnom peći, kuhanje na različitim temperaturama i analiza rezultata
- Verifikacijski test s praktičnim ispitom
Dostupni tečajevi
Tečajevi dostupni za vaš izbor
-
BitontoSljedeći datum: 03/11/2025
PROFESIONALNI KUHAR PIZZE 5 TJEDANA
-
DomaćinSljedeći datum: 15/09/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
Padova (Curtarolo)Sljedeći datum: 15/09/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
SREDIŠTE – PistoiaSljedeći datum: 15/09/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
LecceSljedeći datum: 22/09/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
Sjedište Sjedinjenih Američkih Država - MiamiSljedeći datum: 22/09/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
Padova (Curtarolo)Sljedeći datum: 06/10/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
AostaSljedeći datum: 13/10/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
SREDIŠTE – ParmaSljedeći datum: 13/10/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
BitontoSljedeći datum: 20/10/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
Ured u PortugaluSljedeći datum: 20/10/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
Padova (Curtarolo)Sljedeći datum: 10/11/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR ZA NAPULJSKU PIZZU I PRŽENJE
-
Sjedište u Ujedinjenom Kraljevstvu - EngleskaSljedeći datum: 17/11/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR RAZINA 1
-
SREDIŠTE – ParmaSljedeći datum: 24/11/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR ZA NAPULJSKU PIZZU I PRŽENJE
-
SREDIŠTE – PistoiaSljedeći datum: 01/12/2025
PROFESIONALNI PIZZA KUHAR ZA NAPULJSKU PIZZU I PRŽENJE