Pećnica je srce pizzerije i može kucati i nakon radnog vremena. Naučit ćemo kako napraviti kruh koji će biti hrskav dok čekate na hranu, posluživati ​​slane predjela ili jednostavno pratiti ukusna jela. Tijekom tečaja objasnit ćemo tehnike mijesenja i pečenja kako bismo stvorili lagan i ukusan kruh koji se može napraviti interno s različitim vrstama brašna, nudeći kupcima visokokvalitetan, svjež, personaliziran i ekskluzivan proizvod svaki dan.

Profesionalci koji žele naučiti više o različitim tehnikama pripreme i proizvodnje vrhunskih pekarskih proizvoda. Vlasnici pizzerija i restorana koji žele svojim kupcima ponuditi različite vrste kruha napravljene specifičnim tehnikama pečenja.

Što ćete naučiti

Sposobnost odabira pravog brašna za vrstu tijesta koju želite napraviti i srodne tehnike za pripremu, zrenje, razvaljivanje, premazivanje i pečenje klasične okrugle pizze.

Trajanje

16 sati podijeljeno u 2 dana: 2 sata teorijske nastave i 14 sati praktične nastave.

Od 9.00 do 17.00

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

2 sata

  • Glavne žitarice i njihove razlike: pšenica i njezina genetika
  • Brašno: kemijsko/fizikalna i reološka svojstva, proteini, ugljikohidrati, masti, mineralne soli, informacije na vrećici, konzerviranje i skladištenje
  • Djelovanje kvasca u direktnim tijestima i predfermentacijama: različite vrste kvasca na tržištu, njihove karakteristike i postoci upotrebe
  • Analiza proizvodnih tehnika i njihovog operativnog slijeda

Praksa

14 sati

  • Izrada tijesta za kruh različitim tehnikama mijesenja
  • Korištenje preferencija i ostataka paste
  • Korištenje brašna s različitim karakteristikama
  • Različite tehnike oblikovanja za različite vrste kruha
  • Upravljanje dizanjem tijesta direktno i indirektno te kuhanje u električnim i pećnicama na drva

Trenutno nema dostupnih tečajeva