Pizza u Pala i pizza iz rimske tave dva su tradicionalna stila pizze iz središnje Italije, posebno regije Lazio. Ova visoko hidrirana tijesta jednostavna su za pripremu, a nude širok raspon varijacija koje utječu na strukturu, kvalitetu i estetiku dobivenog proizvoda. Scuola Italiana Pizzaioli nudi dvodnevni tečaj uranjanja u pizzu kako biste naučili ključne tehnike izrade oba stila pizze: hidrirane verzije, klasične verzije iz meke tave i focaccie. Tečaj uključuje upotrebu različitih brašna, s posebnim naglaskom na najsuvremenija brašna mljevena na kamenu, mješavine žitarica i brašna od cjelovitih žitarica. Cilj ovog tečaja je pružiti temeljito razumijevanje korištenih sirovina i naučiti sve nijanse potrebne za prilagodbu vašeg proizvoda.
Tečaj je namijenjen onima koji žele naučiti različite tehnike izrade, dizanja tijesta, motanja i pečenja pizze na kori i u tavi, i klasične i hidrirane. Također je prikladan za profesionalce, vlasnike pizzerija i kuhare koji žele dublje proučiti teoriju i praksu potrebnu za izradu dvaju vrlo traženih stilova pizze, idealnih kao gurmanska baza za predstavljanje najkvalitetnijih sastojaka.