Pizza pržena u tavi gotovo je nestala krajem prošlog stoljeća, da bi se ponovno vratila u modu tijekom prvog desetljeća 21. stoljeća, zahvaljujući i općem ponovnom otkrivanju tradicionalnih gastronomskih proizvoda.

Panellino (mala tava) stil ističe okus brašna i poboljšava klasične ili inovativne dodatke, i estetski i okusno. Tečaj će otkriti sve tajne izrade panellina s izravnim i neizravnim tijestom, istražujući različite tehnike predkuhanja i regeneracije.

Tečaj je namijenjen onima koji žele naučiti različite tehnike izrade, dizanja tijesta, razvlačenja i pečenja pizze u posudi. Također je namijenjen profesionalcima, vlasnicima pizzerija i kuharima koji žele dublje proučiti teoriju i praksu potrebnu za stvaranje novog stila pizze, idealne kao gurmanska baza za predstavljanje najkvalitetnijih sastojaka.

Što ćete naučiti

Sveobuhvatni profesionalni tečaj o izradi tijesta, oblikovanju i tehnikama predpečenja omogućit će vam da napravite savršenu pizzu iz tave: hrskavu, ali s mekom, prozračnom i pahuljastom sredinom.

Trajanje

16 sati podijeljeno u 2 dana: 2 sata teorijske nastave i 14 sati praktične nastave.

Od 9.00 do 17.00

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

2 sata

  • Kratak uvod u podrijetlo proizvoda, njegovu geografsku rasprostranjenost i metode koje se koriste za njegovu promociju i marketing.
  • Glavne žitarice i njihove razlike: Pšenica i njezina genetika
  • Brašna prikladna za tavu: kemijska/fizička svojstva
  • Djelovanje kvasca u tijestu: različite vrste kvasca na tržištu, karakteristike i funkcije
  • Analiza proizvodnih tehnika od mijesenja do pečenja

Praksa

14 sati

  • Izrada kratko dizanog tijesta
  • Priprema tijesta indirektnom metodom: biga i poolish
  • Dvostruko upravljanje kvascem
  • Tehnike oblikovanja i razvlačenja na tavi
  • Upravljanje prije kuhanja s različitim tehnikama
  • Stvaranje tradicionalnih i inovativnih recepata

Trenutno nema dostupnih tečajeva