Svježa tjestenina jedan je od najautentičnijih simbola talijanske kulinarske tradicije, baštine ukorijenjene u stoljećima povijesti i zanatskom znanju.
Tečaj specijalizacije za svježu tjesteninu namijenjen je profesionalcima i amaterima koji žele proširiti svoje tehničke vještine i obogatiti svoje kulinarsko znanje. Kroz sveobuhvatan program obuke, polaznici će naučiti tradicionalne i inovativne tehnike proizvodnje, pravilnu upotrebu sastojaka i tajne stvaranja izvrsnih zanatskih proizvoda.
Jedinstvena prilika za one koji se žele istaknuti u industriji, promovirajući umjetnost sinonim za kvalitetu, tradiciju i talijansku kreativnost.
Cilj tečaja je naučiti glavne tehnike proizvodnje različitih oblika i vrsta svježe tjestenine, uključujući punjenu tjesteninu.
Polaznici će naučiti kako napraviti tijesto, razvaljati tjesteninu i pravilno je kuhati. Program također uključuje napredne vještine za izradu punjene tjestenine kao što su cappelletti, agnolottiji, ravioli i tortelini, s posebnim naglaskom na tehnike prilagođavanja recepata na temelju nutritivnih potreba i estetike.