PIZZA I ZDRAVLJE

Stranica: SREDIŠTE – Pistoia
Rezervacija tečaja uz plaćanje na datum u budućnosti

Cijena: 1.200,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.

Pizza je nesumnjivo jedno od najikoničnijih jela ne samo Italije diljem svijeta, već i, posebno, mediteranske prehrane. Posljednjih godina, pozornost potrošača na zdravu i uravnoteženu prehranu eksponencijalno je porasla, a kombinacija hrane i zdravlja postala je sve strateškija za svakodnevno blagostanje. Ovaj tečaj je stvoren s namjerom prenošenja tehnika i znanja za izradu pizza koje mogu zadovoljiti rastuću tržišnu potražnju usmjerenu na prehranu, opću prehranu i tjelovježbu. Tijesta bogata proteinima ili tijesta bogata vlaknima od organskog brašna ili s visokim udjelom sjemenki bit će idealna baza za pizze koje također poštuju sezonalnost sastojaka, uz održavanje održivosti – ne samo ekološke, već i nutritivne i organoleptičke. Tečaj će istražiti različite vrste brašna sljedeće generacije, razne tehnike izrade tijesta, upotrebu kiselog tijesta i stvaranje recepata s povrćem različitih konzistencija, s ciljem obogaćivanja vaše ponude pizza za klijentelu koja pazi na nutritivnu ravnotežu i kvalitetu sirovina.

Tečaj Pizza i zdravlje namijenjen je svim stručnjacima zainteresiranima za prehranu i ravnotežu između hrane i dobrobiti. Namijenjen je onima koji žele saznati više o upotrebi vlakana u tijestu, snižavanju glikemijskog indeksa i smanjenju unosa soli i masti za uravnotežen, zdrav i ukusan proizvod.

Što ćete naučiti

Stručna obuka omogućit će vam da naučite važne nutritivne aspekte hrane koju konzumiramo i proizvodimo za naše kupce. Tečaj će vam omogućiti da steknete tehnike i znanja za drugačiji i informirani pristup sirovinama, sezonskim proizvodima i svim sastojcima potrebnim za stvaranje Uravnoteženi recepti s visoko hranjivim, organskim brašnom, sirovim sjemenkama i bogatim izvorom omega-3 masnih kiselina, vlakana, minerala i vitamina, s malo soli i masti. Također će se istražiti upotreba kiselog tijesta i poboljšanje sastojaka na biljnoj bazi.

Trajanje

Ukupno 40 sati, podijeljeno u 5 dana: 10 sati teorijske nastave i 30 sati praktične obuke.

Od 9.00 do 17.30

Jezik

talijanski

Program tečaja

Teorija

10 sati

  • Pšenica: evolucija mljevenja: Nova granica brašna sljedeće generacije.
  • Brašno: opis elemenata koji ga čine
  • Metode mijesenja: izravno i neizravno te kvasac za kiselo tijesto
  • Upravljanje tekućim i čvrstim kiselim tijestom: Savjeti za održavanje zdravlja
  • Korištenje alternativnih, organskih i vlaknima bogatih brašna
  • Vrijednost sirovina. Razumijevanje nutritivne vrijednosti korištenog brašna i svih sastojaka koji čine recept za pizzu.
  • Ispravan pristup održivosti, lokalnosti i sezonalnosti svježih proizvoda koji se koriste u pizzerijama.
  • Izrada recepta: poboljšanje ravnoteže kontrasta i doza sastojaka uz poštivanje proizvoda s niskim udjelom soli i masti te s više vlakana, stoga zdravog i ukusnog

Praksa

30 sati

  • Izrada hidratiziranog tijesta s kratkim i dugim dizanjem
  • Priprema pizze s direktnim i indirektnim tijestom te s kiselim tijestom
  • Korištenje tijesta s alternativnim brašnom, sirovim sjemenkama bogatim omega-3 masnim kiselinama, vlaknima, mineralima, vitaminima i mikronutrijentima
  • Tehnike razvlačenja tjestenine i kalibracija začina
  • Upravljanje pećnicom za različite vrste pripremljenih pizza
  • Razvoj nutritivno uravnoteženih recepata na isključivo biljnoj bazi

Instruktori i učitelji

Luca GaccioneDirettore didattico

Rezerviraj sada

Cijena: 1.200,00 + IVA

Tajništvo će vas kontaktirati kako bi potvrdilo vaš upis na tečaj.