Pizza u pala, pinsa i teglia najvažniji su stilovi Rima ili barem predstavnici središnje Italije, dok focaccia i panellino obuhvaćaju različite regionalne kulture od sjevera do krajnjeg juga naše zemlje. Ono što je zajedničko svim tim tijestima i stilovima jest njihova rastuća popularnost, kako u Italiji tako i u inozemstvu, uglavnom tijekom posljednjeg desetljeća s pojavom novih modela konzumacije pizze. To su visoko hidrirana tijesta, jednostavna za pripremu, ali s višestrukim varijacijama koje utječu na strukturu, kvalitetu i estetiku dobivenog proizvoda.
Scuola Italiana Pizzaioli nudi trodnevni tečaj s potpunim uranjanjem u znanje glavnih tehnika mijesenja, valjanja i pečenja za ove različite stilove pizze. Tečaj uključuje korištenje raznih brašna, s posebnim naglaskom na najsuvremenija brašna mljevena na kamenu, mješavine žitarica i brašna od cjelovitih žitarica. Cilj ovog tečaja je pružiti temeljito razumijevanje korištenih sastojaka i razumjeti sve nijanse potrebne za personalizaciju vaše pizze.