17. i 18. lipnja sudjelovali smo na Northern Selection of Emergente Pizza 2026 : događaju koji nastavlja isticati talente u usponu na talijanskoj kulinarskoj sceni.
Ovo sudjelovanje ispunjava nas ponosom, kao i prilika da podržimo ove mlade ljude, promičući kvalitetnu obuku koja je ključna za profesionalni rast i snalaženje na sve zahtjevnijem tržištu rada i ugostiteljstva.
U ovom prvom krugu natjecatelji, svi mlađi od 35 godina, natjecali su se u dvije faze: priprema tijesta i testiranje pizze Margherita, a zatim “Kreativna pizza” s specijalitetima Levoni Salumi.
Nagradili smo četiri natjecatelja:
- Francesca Cavioni – Pizza Shambò (Milano)
- Vincenzo D’Aniello – 13 Pizzeria (Alzate Brianza)
- Antonio Fusco – Sublime (Milan)
- Alessandro Raffaele – Pet zvijezda (Vercelli)
U međuvremenu, značajno priznanje pripalo je Micheleu Arseneu iz Spluga Pizzeria Contemporanea (Sorico), dobitniku nagrade “Pizzaiolo del cambio” u suradnji s Le 5 Stagioni: to nije samo počast njegovoj vještini, već i njegovoj etici održivosti, sve važnijoj vrijednosti za budućnost ugostiteljstva.
Sljedeći sastanak bit će u Rimu, 30. rujna i 1. listopada 2025. , u centru za obuku Elis, gdje će biti odabrana još četiri talenta. Ovi mladi pizzarije i kuhari pridružit će se sjevernotalijanskim finalistima za nacionalno finale u proljeće 2026., gdje će se natjecati za titulu najboljeg pizzarije u usponu u Italiji.