Skip to main content

Talijanska škola pizzarija na Svjetskom prvenstvu u pizzi

 

Čeka nas samo jedan događaj, ali kakav događaj!

📌 Od 8. do 10. travnja bit ćemo na sajmu Fiere di Parma na Svjetskom prvenstvu u pizzi na štandu Le 5 Stagioni , glavnog partnera Scuola Italiana Pizzaioli i glavnog sponzora događaja. Tijekom trodnevnog globalnog događaja, Le 5 Stagioni ponudit će program dubinskih rasprava i sastanaka kako bi predstavili najnovije inovacije u mljevenju i najnovije trendove u tijestu i stilovima pizze. Uz neke od naših vrhunskih instruktora, predstavit će se mnoge vodeće osobe iz svijeta pizze. Le 5 Stagioni će također, treću godinu zaredom, biti protagonisti nagrade Le 5 Stagioni – Pizza del Cambiamento per la Sostenibilità , kao dokaz njihove stalne predanosti podizanju svijesti među pizzerijama o pitanjima zelene konverzije.
Velika je čast sudjelovati na najvažnijem svjetskom prvenstvu posvećenom profesionalcima u pripremi pizze , ujedno i prilika za Školu i naše majstore da još jednom proslave strast, kreativnost i tradiciju jedne od najomiljenijih jela diljem svijeta.

Seminari kojima ćemo prisustvovati:

📆 Utorak, 8. travnja, 10:45 sati.
CIJELA ITALIJA, CIJELA ITALIJA, CIJELA ITALIJA (I VIŠE).
Inauguralna majstorska radionica u areni “domaće pekare”
Za štednjacima i pećnicama: Will Grant (SAD) i Ivan Pasquariello (Francuska) s kuharima Agostinom Coppolom i Cristianom De Lucom (FIC Francuska) i uz sudjelovanje “La Parmigiane”.
Predstavljamo Johnnyja Parkera.
Pozdrav od Massima Puggine.
Domaćin je Antonio Puzzi (talijanska pizza i tjestenina) uz sudjelovanje Enrica Bonarda (talijanska škola pizza majstora) .

📆 Utorak, 8. travnja, u 15:00 sati
SVAKODNEVNE PRIČE (I KOTURI).
Što uvjerava novinara da priča o vama. Okrugli stol.
Predstavio Antonio Puzzi (direktor talijanske pizze i tjestenine)
Koordinatorica Marlena Buscemi (gastronomkinja).
Govornici: Giusy Ferraina (novinar i osnivač Identity Comunicazione), Carlo Fumo (autor i direktor Pizza Girls, RAI), Alberto Lupini (direktor Italia a Tavola), Stefano Valva (glavni urednik Il Novelliere), Gloriamaria Paci (novinar i predsjednik Talijanskog udruženja za zaštitu privatnosti), Enrico Bonardo (marketing) ravnatelj Talijanske škole za izradu pizze) .

📆 Utorak, 8. travnja u 16:30 sati
Pivo i pizza: Savršen spoj
Putovanje okusa i otkrivanje piva Birrificio Artigianale Napoletano, koje je opisao Alfonso Del Forno (Pizza e Pasta Italiana), jedan od vodećih talijanskih pivskih stručnjaka i specijaliziran za sparivanje piva i hrane.

📆 Srijeda, 9. travnja u 10:30 sati.
PRAVIŠ PIZZU SVAKI DAN, ALI…
…možda to ne znaš…
Govornici: Marisa Cammarano (biologinja specijalizirana za znanost o hrani, specijalizacija za ljudsku prehranu, tehničarka za senzornu analizu hrane i pića), Tiziano De Filippis (tehnički direktor Škole talijanskih pizza majstora), Luca Gaccione (obrazovni koordinator Škole talijanskih pizza majstora), Michele Croccia (glavni instruktor Škole talijanskih pizza majstora).
Predstavlja Antonio Puzzi, direktor odgovoran za talijansku pizzu i tjesteninu.
Koordinatorica Marlena Buscemi (gastronomkinja)

📆 Srijeda, 9. travnja u 14:00 sati
BEZ GLUTENA DOBRO ZA SVAKOGA
Govornici: Marisa Cammarano (biologinja specijalizirana za znanost o hrani, specijalizacija za ljudsku prehranu, tehničarka za senzornu analizu hrane i pića), Romolo Verga (Demetra), Tiziano De Filippis (Talijanska škola za pizzarije).
Predstavlja i koordinira Alfonso Del Forno (pizza i talijanska tjestenina).

📆 Četvrtak, 10. travnja, 10:30 sati.
DOBRA ZEMLJA
Proizvodi i teritorij za kvalitetnu pizzu
Govornici: Francesca Baldereschi (Slow Food), Giulia Zanni (pizza maker), Enrico Bonardo (Talijanska škola pizza makera). Predstavlja i koordinira Antonio Puzzi (talijanska pizza i tjestenina).

📆 Četvrtak, 10. travnja, 13:00 sati
Vrsna pizzerija
Prezentacija Centra za istraživanje hrane i održivosti tvrtke Sef Consulting.
Tri studije slučaja za istraživanje budućnosti ugostiteljske industrije, s naglaskom na uključivost, lanac opskrbe i održivost.

 

preloader